Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HATZOVA

Jimi Hendrix treća je ikona rock'n'roll parka

jimmi
Foto: Boris Leiner
1/2
15.05.2014.
u 11:52

Nova skulptura također je djelo Borisa Leinera

Tematski park rock’n’rolla u Hatzovoj, nakon portreta Joea Strummera i poprsja Johna Lennona, u petak navečer dobit će još jednu legendu – poprsje Jimija Hendrixa, a autor je ponovno glazbenik Boris Leiner. Napravio ju je u klasičnoj maniri – modelirao u glini te odlio u plastici otpornoj na atmosferilije.

– Tematski park sjajna je ideja Dražena Gorete, zaljubljenika u glasnu pop-glazbu. Ja sam predložio Lennona jer su Beatlesi kao idoli moje rane mladosti oplemenili i oblikovali moj svijet. A Hendrix se kao gitaristički div nametnuo sam – kaže Boris Leiner.

Inspiraciju je dobio ponovnim slušanjem Hendrixovih ploča, kao i nekad svirajući “air guitar”. Gledao je slike i videozapise sa šokantnim scenama, ekstatičnog paljenja i razbijanja gitare... Potom je u glini posložio volumene i proporcije lica do prepoznatljivosti. Sve vrijeme cilj mu je bio uhvatiti u glini Hendrixovu psihodeličnu i dijaboličnu prirodu.

– Bio mi je užitak raditi jer sam se modeliranjem približio duhu genijalnog Lennona i virtuoznog Hendrixa – rekao je Leiner i nastavio: – Hendrix je važan. Od sedamdesetih pa sve do danas utjecao je na generacije glazbenika i svirački je uzor mnogima i danas. Tome u prilog govori i jedan od najpoznatijih grafita sa željezničkog mosta, koji je skinut, ali vjerujem da će ga neki ljutiti klinac ponovno ispisati – ističe Leiner koji bi volio nastaviti suradnju za park rock’n’rolla jer ga smatra odličnom prilikom za promociju kulture i turizma grada.

>>Rasprodaja Hendrixove baštine došla je do kraja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije