Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Jedna od najistaknutijih i nagrađivanih ličnosti domaće kantautorske scene stiže u Lisinski

Foto: KD Lisinski
1/3
19.07.2020.
u 11:45

Ove je godine osvojio tri Porina, postavivši dva presedana u povijesti te nagrade: najbolji novi izvođač godine osvojio je nagradu za album godine koji je, k tome, u cijelosti snimljen na engleskom jeziku

Jedna od najistaknutijih ličnosti domaće kantautorske scene 15. listopada nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz orkestar i zbor, a riječ je o rokeru J.R. Augustu.

Pravim imenom Nikola Vranić, naša je vodeća nova glazbena zvijezda, prema mišljenju kritičara, predodređena za međunarodni uspjeh. Njegov impresivni debitantski album Dangerous Waters oduševio je publiku i kritiku, postavši najprodavanijim domaćim albumom u prvom tjednu nakon objave, što dosad nije uspjelo nijednom hrvatskom izvođaču koji pjeva na engleskom jeziku.
 
Ove je godine J.R. August osvojio tri Porina, postavivši dva presedana u povijesti te nagrade: najbolji novi izvođač godine osvojio je nagradu za album godine koji je, k tome, u cijelosti snimljen na engleskom jeziku. Osvojio je Porina i za najbolji album alternativne glazbe te nagradu radijske emisije Music Pub za najbolji album. Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojio je nagrade za album godine, najboljeg novog izvođača i najboljeg izvođača rock glazbe. Dangerous Waters također je nominiran za nagradu IMPALA za europski indie album godine.


 
J.R. August svoj je izričaj brusio, između ostalog, nastupajući kao prateći glazbenik u čuvenim klubovima Los Angelesa. Da je riječ o talentu međunarodnog potencijala, potvrđuje činjenica da ga je britanski bend Coldplay predstavio na svojoj internetskoj stranici kao obećavajućeg mladog glazbenika. Velikog talenta i iznimne muzikalnosti, J.R. August je glazbenik koji s lakoćom publiku uvodi u svoj zavodljiv svijet u kojem njegov prepoznatljiv falset pripovijeda fantastične glazbene priče iz šuma, planina i rijeka kojima se nadahnjuje. 
 
U Lisinskom će predstaviti svoj nagrađivan prvijenac Dangerous Waters, stilski raznolik i zvukovno autentičan album koji ga predstavlja kao izuzetno zrelog glazbenika koji svu svoju harmonijsku i aranžmansku raskoš majstorski umotava u maštovite glazbene avanture. Ulaznice za koncert stoje od 100, 120, 140 i 160 kuna, a dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije