Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podsljemenska zona

Je li važnija kanalizacija ili asfalt do vikendice?

'28.03.2012., Zagreb -  Dolazak stroja za asfaltiranje ceste u ulicu Gorscica. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: Borna Filić/PIXSELL
02.04.2012.
u 09:00

U Površnici, gdje žele odvodnju, misle da je susjedna Gorščica dobila asfalt jer ondje kuću ima Bandićev "tjelesni čuvar"

Dok u nekim dijelovima Zagreba godinama čekaju da im se postavi asfalt i uvede osnovna komunalna infrastruktura kako bi im prostor u kojem žive zaista izgledao urbano, Gorščica, posljednja ulica prije ulaska u Park prirode Medvednica, visoko u gradskoj četvrti Podsljeme, dobila je sloj asfalta.

Posljednja od šest kuća u toj ulici, koja je na početku ovogodišnje sezone građevinskih radova odrađena prema programu održavanja nerazvrstanih cesta, pripada Robertu Ljutiću, neslužbenom tjelesnom čuvaru Milana Bandića i zamjeniku šefa kabineta gradonačelnika, iako susjedi Ljutićevu drvenu rezidenciju, sagrađenu prije godinu dana, nazivaju "Bandićevom vikendicom".

– Već deset godina obećavaju da će nam provući 100 metara kanalizacije i za to se nema novca, a za asfaltiranje do Bandićeve vikendice se ima – kaže jedan od razočaranih susjeda u susjednoj ulici, Površnici, iz koje se ulazi u Gorščicu.

Pitanje prioriteta

Cijena je asfaltiranja jedva tristotinjak metara duge ceste 200 tisuća kuna, potvrdili su iz Zagrebačkih cesta, a zašto je ova ulica došla na vrh popisa, nisu znali objasnili.

– Makadamske ceste stavljaju se na listu prioriteta ovisno o izgrađenosti i dinamici gradnje komunalne infrastrukture, odnosno vode, odvodnje i plina – poručuju iz ZC-a.

Netko je bio razuman

Prošlogodišnje provlačenje 150 metara cjevovoda i sanacija prometnice Gorščice nakon radova, prema planu malih komunalnih akcija, stajali su 141 tisuću kuna, ali za veće zahvate novca ipak nema.

– U iduće dvije do tri godine sigurno neće biti radova na kanalizaciji i plinu, ni u toj ulici ni u obližnjim. Ne raspolaže se s dovoljno novca – potvrdio je predsjednik Gradske četvrti Podsljeme Drago Topolovec, koji je vrlo zadovoljan asfaltiranjem Gorščice.

– Netko je razuman donio odluku o asfaltiranju makadamskih cesta, a sad kad je došao novi šef na čelo Zagrebačkih cesta, odluka se konačno provodi – kaže Topolovec.

Riječ je, inače, o preporuci Ureda za graditeljstvo, kako bi se uštedio novac, objašnjava Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i graditeljstvo.

– Ako je održavanje makadama skuplje od asfaltiranja, tražili smo da se ceste presvuku tankim slojem asfalta. Ovogodišnji plan održavanja još uvijek nije donesen u Skupštini, ali radovi su počeli, jer kada bi sve stalo, u gradu se ništa ne bi radilo. Zagrebačke ceste same određuju što će se prvo asfaltirati – objašnjava Jelavić.

Komentara 12

LU
Lujo123
10:59 02.04.2012.

Banda lopova - bajiću kaj čekaš?!

CO
covjek
11:29 02.04.2012.

Infrastruktura na hrvatski način! Prvo se asfaltira, a onda se polaže kanalizacija.

DU
Deleted user
10:56 02.04.2012.

U Podsljemenu je važnije imati asfalt do kuće nego kanalizaciju. Radi se o povišenom području s kojeg se izmet lako može spuštati u niža područja Grada Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije