Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni projekt

Je li ovo obnova? 
Na Cvjetnom kopaju tri metra, idu i nove cijevi

'11.07.2012., Zagreb - Radovi na preuredjenju Cvjetnog trga. Iako je gradonacelnik Milan Bandic najvio da nece mijenjati kanalizacijske cijevi, nove su se pojavile na gradilistu.  Photo: Zeljko Lukuni
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
1/3
12.07.2012.
u 09:00

Iako se tvrdi da se radi o sanaciji, očito je riječ o gradnji, što je potvrdila i financijska inspekcija

Betonske cijevi istovarene su jučer na Cvjetni trg, a kako doznajemo, bit će postavljene na dubini od tri metra. Na mjestu s kojega su prošli tjedan maknuti kiosci cvjećara kopa se punom parom, a cijevi bi trebale služiti za odvodnju oborinskih voda.

Radi se po planu?

– Radi se prema projektnoj dokumentaciji i sve je po planu. O pločama na Cvjetnom bruji cijela Hrvatska, a mi želimo samo da se radovi završe u roku i prema standardima. Taj projekt postoji već dugo i njime je sve definirano – kazao je kratko Davor Jelavić, pročelnik gradskog Ureda za izgradnju grada.

Iako je građevinska inspekcija gradonačelniku Milanu Bandiću dala zeleno svjetlo za obnovu jednog od središnjih trgova zato što je obnova navedena kao sanacija, za skupštinare je ovdje riječ očito o gradnji.

– Iako smo amandmanima izbacili obnovu Cvjetnog iz Plana gradnje komunalne infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva nije zaustavilo radove jer su navedeni kao sanacija. Smatram da je cijela ta izmjena trebala biti nazvana gradnjom, a ne sanacijom – kazao je skupštinski zastupnik Zvane Brumnić (SDP).

Razlog smrad

Ni za HNS-ovce obnova Cvjetnog nije rekonstrukcija. Smrad koji se u posljednje vrijeme širio tim trgom mogao bi biti pravi razlog postavljanja betonskih cijevi, smatraju.

– Ako se sve to skupa gradi zbog izmjene podne obloge, onda nije potrebno kopati. Zgrade u centru imaju jednu ili dvije etaže ispod zemlje, a izgradnjom ove grdosije od centra Cvjetni iskopano je pet etaža. Pretpostavka je da se radi o neprilagođenoj gradnji i starom kanalizacijskom sustavu zbog čega se i pojavio smrad – kazala je zastupnica Vesna Roje (HNS).

Iz Ministarstva graditeljstva poručuju da se, prema dosadašnjoj evidenciji, radi o sanaciji.

– Prema informacijama kojima raspolažemo, riječ je o sanaciji, a građevinska inspekcija nastavit će nadzirati navedeno gradilište na Cvjetnom trgu – poručili su iz mjerodavnog ministarstva.

I dok Ministarstvo graditeljstva nema prigovor na obnovu trga, podsjetimo da je zbog priče oko projekta iz 1995. nedavno gradsku upravu posjetila financijska inspekcija koja je utvrdila da je gradonačelnik prekršio zakon jer je nenamjenski za radove na Cvjetnom trgu potrošio novac građana.

Ključne riječi

Komentara 10

DE
detour
13:44 12.07.2012.

jedini razloga radova na cvjetnom je pogodovanje horvatincicevo centru, a i opet se sve radi na javni trosak.

MI
Milkica
13:54 12.07.2012.

Od ovih bi i mafija mogla učiti.

AM
amato
13:23 12.07.2012.

Mene interesira zašto Bandić toliko inzistira na investiciji na Cvjetnom i tim fontanama. Po meni argumenti protiv tih investicija su na strani Skupštine, jer ako je Skuština to i odobrila prije šest mjeseci to je učinila računajući da kriza neće biti tolika kolika jest i naravno da ima pravo sada kad vidi što se događa mijenjati raniji plan. Plan nije Sveto pismo, on je promijenjiva kategorija uz određenu čvrstu argumentaciju kakva ovdje očito postoji. Ali zašto Bandić to toliko hoće, meni nikako nije jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije