Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Joea Bidena

Blokada prometnica u Zagrebu: Evo kojima pravcima stići na posao!

Zagreb promet
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.11.2015.
u 22:09

ZET će često mijenjati vozni red tramvaja i autobusa, a na www.zet.hr ili pozivom na broj 0800 200 060 možete saznati aktualne informacije

Nakon što se prije tri i pol mjeseca dio Zagreba našao u prometnoj blokadi zbog mimohoda povodom obilježavanja dvadesete obljetnice Oluje, ove srijede veći dio grada će opet biti prometno paraliziran zbog summita Brdo-Brijuni na koji dolaze američki potpredsjednik Joe Biden, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i još petnaestak lidera zemalja jugoistočne Europe.

Zabranjeno parkiranje

Zapadni i istočni dio grada zbog posebne regulacije prometa bit će gotovo potpuno nepovezani veći dio dana, a automobili i autobusi od 7.30 do 20 sati uopće neće voziti po čak 29 prometnica po kojima će se kretati delegacija. Policija će dopuštati prelazak vozilima preko trase u vrijeme između prolazaka štićenih kolona. Zbog svega toga iz MUP-a su zamolili građane da tijekom cijelog dana izbjegavaju dolazak vozilima u širi centar grada, prvenstveno zbog toga jer od 7 do 20 sati neće biti moguće parkiranje niti zaustavljanje u blizini prometnica kojima će prolaziti delegacija.

– Posebno napominjemo da će promet u Pierottijevoj i Ulici Izidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske ceste biti potpuno blokiran sve do 20 sati, a to ističemo jer se u blizini nalazi Dječja bolnica u Klaićevoj – kazao je Željko Renić, načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti. Autobusni i tramvajski promet odvijat će se uz česta preusmjeravanja po posebnom rasporedu i voznom redu ZET-a koji će se, ovisno o potrebama, mijenjati tijekom dana, a aktualna prometna situacija moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, dok će sve informacije biti dostupne i na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060.

Bez kombija i kamiona

Autobusne linije koje povezuju Glavni kolodvor i novozagrebačka naselja te uobičajeno voze Mostom slobode, Avenijom Dubrovnik i Ulicom Savezne Republike Njemačke bit će obustavljene od 7.15 sati, a iznimka su linije za Veliku Goricu koje će izmijenjenom trasom putnike prevoziti preko Domovinskog mosta uz moguća privremena zaustavljanja. Uza sve to po prometnicama kojima će se kretati delegacije u srijedu od 7 do 20 sati uopće neće smjeti voziti kombiji, kamioni i druga dostavna vozila.

Foto: VLm

>> Američki potpredsjednik Joe Biden dolazi u Hrvatsku 25. studenoga

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
23:14 24.11.2015.

Zar ih nisu mogli prebaciti helikopterom na Pantovčak?!

BR
brodludjaka
23:08 24.11.2015.

¨Zašto tog nevaznog Bidena, ne voze okolnim putevima da nam ne smeta u svakodnevnom obavljanju posla????? Ovi naši se ulizuju svakakvim beskorisnim likovima, no jedino je bitno da su Amerikanci. Sve ih treba poslati u Ameriku da ih se kolektivno riješimo.

DU
Deleted user
06:30 25.11.2015.

Netko se trudi da pokaže važnost ovog posjeta i trenira strogoću. Priredba i trošenje bez veze. Zagreb su čak prikazali kao opasan grad ( šahtovi, zatvorene rolete, ljudi u kuće, nema slikanja...) i mogli ga vozit helićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije