Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infrastruktura

Jastrebarsko riješilo problem neugodnih kanalizacijskih mirisa

jastrebarsko - kanalizacija
Grad Jastrebarsko
21.08.2012.
u 14:39

Najbitniji zahvat u radovima postignut je napuštanjem ispuštanja otpadnih fekalnih voda u otvoreni kanal pa je zbog toga nestao i nepodnošljiv smrad koji se širio naročito u ljetnim mjesecima

Neugodni mirisi koji su se zbog problema s kanalizacijom širili ulicama Jastrebarskog trebali bi postati stvar prošlosti nakon što je tijekom ljetnih mjeseci, u sklopu etapne gradnje kanalizacijskog sustava odvodnje otpadnih i oborinskih voda na slivnom području, završila dogradnja sustava novog kolektora odvodnje. Vrijednost radova koji rješavaju dugotrajan problem kanalizacije u Jaski iznosi pola milijuna kuna, a izvelo ih je komunalno poduzeće Vode Jastrebarsko, pohvalili su se iz tog grada.

Neugodni mirisi rješavat će se preusmjeravanjem otpadnih voda tijekom sušnog vremena na kolektor koji ide prema lokaciji budućeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Najbitniji zahvat u ovim radovima postignut je napuštanjem ispuštanja otpadnih fekalnih voda u otvoreni kanal pa je zbog toga nestao i nepodnošljiv smrad koji se širio naročito u ljetnim mjesecima, zaključuju gradske strukture.

– Trudimo se osigurati bolju svakodnevicu za sve sugrađane, a iako je pitanje kanalizacije u javnosti percipirano kao banalno, i te kako smo svjesni da smo ovim radovima osigurali kvalitetnije uvjete života svim Jaskancima, a vodili smo računa i o povećanoj svijesti u smjeru zaštite okoliša i prirode kojom se ponosimo – izjavio je vršitelj dužnosti gradonačelnika Zvonimir Novosel.

Komentara 1

VI
Vito
06:31 22.08.2012.

Neugodni mirisi rješavat će se preusmjeravanjem otpadnih voda tijekom sušnog vremena Znači li to da će tijekom kišnog vremena otpadne vode i dalje ispuštati u otvorene kanale po gradu? Dobro pročitajte članak... Nigdje ne spominju trajno rješenje, već samo preusmjeravanjeavanje otpadnih voda tijekom sušnog vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije