Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić Bandiću:

'Jasku vode neki ‘supermeni’ koji su 150 puta bolji od našeg Batmana!?'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.10.2014.
u 15:00

Uoči sjednice Gradske skupštine predsjednik zagrebačkog SDP-a kritizirao rad gradonačelnika Milana Bandića

Da Zagreb jednini u Hrvatskoj nema Plan gospodarenja otpadom, te da je onaj o kojem će se glasati u četvrtak na sjednici Gradske skupštine već u startu  skuplji za 50 milijuna kuna od prvotno predloženog, podsjetio je predsjednik zagrebačkog SDP -a Davor Bernardić na današnjoj koferenciji za novinare održanoj uoči sjednice.

- Planom se trebaju rješavati problemi, a ne samo zadovoljavati forma - kazao je  Bernardić te dodao da bi   Plan  trebao sadržavati način kako povećati odvajanje otpada i kako i iz čega će se to financirati, a ovaj plan je samo formalni dokument da bi se moglo ići u početak realizacije spalionice na mjestu koje je određeno bez potrebnih analiza.

Osim ove točke dnevnog reda sjednice, dotaknuo se i one o izvršenju proračuna u prvih pola godine.

- Grad Zagreb ponovno se zadužuje za 200 milijuna kuna, a s druge strane povukao je samo 619 tisuća kuna iz fondova EU. Odgovorni ljudi znaju kako povući sredstva iz EU, a ne kako uzeti novac od svojih građana. Da se izrazim slikovito, jedna mala Jaska, pedeset puta manja od Zagreba je povukla tri puta više sredstava nego Zagreb. Znači li to da Jasku vode neki ‘supermeni’ koji su 150 puta bolji od našeg Batmana!?“- ironičan je bio šef zagrebačkog SDP-a.

Nedavne promjene statuta Zagrebačkog kazališta mladih kojima se između ostalog omogućava da ravnatelj postane netko tko nije završio umjetničku akademiju ili fakultet humanističkog smjera, nazvao je sumnjivim.
-  Pa ne mogu ja sa završenim PMF-om voditi kazališta - kazao je  Bernardić te dodao da ne misli da takve promjene dolaze slučajno.

Komentara 12

DU
Deleted user
16:25 06.10.2014.

potrćko valjan si još u pulitiki??

DU
Deleted user
09:43 07.10.2014.

Mislim ,da je Bernardić u pravu. Bandić sve više lići na........

DU
Deleted user
09:48 07.10.2014.

Ne znam dali napadaš Bernardića ili braniš Bandića. Pa ti rogonjo, zar ne vidiš, da taj Bandić, prosto guta našu lovu i troši je na bedastoće!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije