Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Business Friendly Town

Jaski pohvale iz EU za poticanje poduzetništva

11.11.2015., Zagreb - Konferencija Pametni gradovi pod pokroviteljstvom Poslovnog Dnevnika odrzana je u Maloj dvorani Lisinski. Zvonimir Novosel.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
21.11.2015.
u 13:30

Grad je kao jedini iz Hrvatske sudjelovao na konferenciji u Luxembourgu gdje su birani i najbolji projekti o poslovnom okruženju

Francuska, Nizozemska, Velika Britanija, Danska, Irska, Italija, Malta, Estonija, Latvija, Austrija, Luksemburg, Španjolska, Njemačka, Grčka, Portugal, ali i Hrvatska, i to grad Jastrebarsko. Konferencija malog i srednjeg poduzetništva u Luxembourgu, nažalost, Jaski nije donijela pobjedu, ali na prestižnom je natjecanju Europska komisija ovom gradu Zagrebačke županije odala priznanje za uspjeh u poticanju poduzetništva.

– Između stotina projekata na nacionalnoj razini unutar 32 države, Grad Jastrebarsko, kao primjer, izabran je na najužu listu i tako je dobio priliku na European Enterprise Promotion Awardsu 2015. u Luxembourgu predstavljati svoju zemlju u kategoriji "Poboljšanje poslovnog okruženja" – objasnili su iz Jaske, koja se na konferenciji pojavila s projektom "Your Business Friendly Town".

Riječ je o projektu koji prikazuje koliko sam Grad ulaže u razvoj poduzetništva, odnosno je li i koliko je moguće napredovati kao poduzetnik. Ulaganje u infrastrukturu, uklanjanje administrativnih prepreka, privlačenje investitora, postojanje logistike i skladišta, farmacijske i drvne industrije, ali i općenito promicanje poduzetništva, diplomatska berba, brojne nagrade, a i 850 novih poslova u gospodarskoj zoni Jalševac – samo su neke od prednosti koje su Jaskanci naveli u projektu kojim su se predstavili na konferenciji u glavnom gradu Luksemburga.

– Bez obzira na to što je ukupni pobjednik Lisabon, mi smo ponosni i sretni što smo prepoznati i što je, prvi put otkad se nagrada dodjeljuje, predstavnik Hrvatske došao u finale. Uza sve to, Jastrebarsko je sa svojim projektom uvršteno među tri najbolja u kategoriji "Poboljšanje poslovnog okruženja" – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije