Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorili je prekjučer

Jaska ima prvu, ali i jedinu garažu za električne bicikle u Hrvatskoj

Nextbike
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.07.2018.
u 17:00

U spremištu nalazit će se bicikli koji se mogu unajmiti, a dovoljno će biti registrirati se, ukucati PIN i na terminalu odabrati željeni bicikl

Prvu garažu s javnim električnim biciklima otvorili su prekjučer Jaskanci i time postali jedini u Hrvatskoj koji svojim posjetiteljima nude ovakav tip spremišta za bicikle.

Princip za ulaz u garažu jednostavan je, objasnio je u neposrednoj blizini dvorca Erdödy Krešimir Dvorski, čiji se sustav Nextbike koristi za najam bicikala.

– Korisnik se registrira na internetskoj stranici Nextbike, na terminalu upisuje svoj broj mobitela i PIN koji je dobio pri registraciji. Odabire bicikl koji želi unajmiti, a tada se otvaraju klizna vrata na garaži i preuzima se vozilo – objasnio je Dvorski, dok su iz Grada Jastrebarskog poručili kako ovim potezom razvoj cikloturizma kod njih ne prestaje.

Uskoro će, kažu, čitavo područje Jaske te Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje dobiti više od 250 kilometara označenih biciklističkih staza, što će, vjeruju u Gradu, zasigurno pridonijeti razvoju i unapređenju turističke infrastrukture te ponude cikloturizma kroz promociju kulturne i prirodne baštine.

Večernjakova biciklijada 2018.

Nextbike
1/35
Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zajgorec
18:15 22.07.2018.

a kulike košta najem biciklina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije