Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čuvari mjesta za roštiljanje na Bundeku i Jarunu traže se preko oglasa

jarun roštilj
Matija Habljak/PIXSELL
13.06.2017. u 22:12

Bundek vole obitelji zbog dječjih igrališta, ali nema izbora kada hoćete popiti kavu

Otkako su ga prije desetak godina uredili, Bundek je postao idealno mjesto za obitelji. U koje god doba dana došli na novozagrebačko jezero, bez obzira na dan u tjednu, uvijek ćete naići na klince koji uživaju u ljuljačkama, penju se po konopcima, skaču po penjalicama na južnoj strani jezera. Brojni su sadržaji namijenjeni najmlađima, zbog čega Bundek privlači roditelje koji svoju djecu dovode na igru. No ne može se ne primijetiti da nemaju baš velik izbor gdje popiti kavu.

Tijekom godine na jezeru radi samo jedan ugostitelj, u čiji kafić morate sjesti želite li piće. Istodobno, Jarun okuplja mlađu populaciju, koja se rashlađuje ledenim osvježavajućim pićima u brojnim kafićima. Neki bi rekli i pretjeranim brojem. “Divlji” Jarun ili intimniji Bundek pitanje je o kojem raspravljaju mnogobrojni građani Zagreba. Svatko ima svoj način zabave. A mišljenja su podijeljena. No unatoč blagodati da gotovo u centru grada imamo dva jezera u čijem krajoliku možemo uživati (a neki se i okupati), čini se da su to dvije bitne razlike koje su podijelile tabore. No jedna je stvar za oba prostora zajednička - Zagrepčani jezera vole kako bi uz njih roštiljali. I kako bi došli do mjesta ne prezaju ni od spavanja uz kućicu u vrećama ne bi li rezervirali mjesto. Neki su čak u tome našli priliku za biznis, pa sada nude usluge “čuvanja roštilja” za određeni iznos.

A očito ima i ljudi koji će platiti da ne moraju sami spavati ispod vedra neba. Tako su Bundek i Jarun preuzeli ulogu jadranskih plaža, gdje se ručnik ostavlja ranom zorom kako bi se sačuvalo mjesto. S tom razlikom što se na jezerima kupa puno manje ljudi. No iako različita, kada se ponuda na ta dva jezera spoji dobijemo zaokruženu cjelinu. Još da ih se poveže lijepom šetnicom na nasip i novim (ili uređenim postojećim) mostom preko Save, dobilo bi se na dodatnoj atraktivnosti, s još više sadržaja i aktivnosti.

Onda se ne bi biralo da li ići na Bundek ili Jarun. U jednom danu mogla bi se obići oba.     

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kažemja
20:34 13.06.2017.

Oni su građani koji plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj i samim tim su financirali uređenje Bundeka i svega u Zagrebu. Bandić je bogat čovjek ali ipak nije toliko da bi iz svog džepa financirao uređenja jednog Bundeka . Ništa Bandić ne uređuje niti daje svoj novac . Utuvite si jedanput u te svoje kockaste glave . Pokušajte barem.

KA
kažemja
20:35 13.06.2017.

Oni su građani koji pune proračun . Bandić je tu sporedan.

DU
Deleted user
23:44 13.06.2017.

Roditelji dođu ujutro oko dva sata pa čuvaju mjesto za proslavu rođendana na Jarunu.Onda se iznenade jer neki su došli još ranije pa su im zauzeli mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije