Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Jagodišće dobilo vodovod, a u parkovima će biti ulična knjižnica

meglenjak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
10.09.2015.
u 09:30

U Parku 101. brigade i u Parku Lujze Janović Wagner postavili su vrtni šah

Do stanovnika Jagodišća, odnosno onih koji žive u ulicama Gornji put, Jagodišće, Meglenjak i Kameni svati konačno je stigla vodovodna mreža.

Nakon što su godinama bili bez vodovoda, sada se čeka samo priključenje. Ipak, naselje iznad – Gornji Jarek još neće dobiti vodovod ni kanalizaciju.

– Potrebno je prvo da Grad Zagreb otkupi zemljište na kojem će se graditi vodosprema i prepumpna stanica kako bi Vodoopskrba i odvodnja mogla krenuti u spajanje – kaže predsjednik GČ Podsused-Vrapče Dubravko Peroš. A djeca koja svoje slobodno vrijeme provode na dječjim igralištima u Parku 101. brigade, na Podsusedskom trgu i u Ulici Majke Terezije moći će uskoro uz igru uživati i u pričama iz slikovnica i knjiga. Tamo će Gradska četvrt Podsused – Vrapče u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba postaviti uličnu knjižnicu kako bi najmlađe sugrađane potaknuli na čitanje. Za umirovljenike su pak u Parku 101. brigade i u Parku Lujze Janović Wagner postavili vrtni šah i viseću kuglanu.

– Spustit ćemo i nogostupe na šest mjesta u četvrti, a u Argentinskoj, Crnojezerskoj i Donjem Jareku obnavljamo nogostup te ćemo urediti i tzv. taktilnu površinu kako bi našim sugrađanima s poteškoćama u kretanju olakšali samostalno kretanje – kaže Peroš. Trenutačno se i uređuje šetnica na kojoj se obnavljaju klupe u parku na Starom gradu Susedgradu i okoliš kapelice sv. Martina pustinjaka, a obnovljena je poučna staza u Podsusedu koja predstavlja kulturnu i povijesnu baštinu te biološku raznolikost tog mjesta. Ipak, još se čeka rekonstrukcija raskrižja Ilica – Aleja Bologne – Majke Terezije i autobusnog terminala Vrapče, iako je već u nekoliko navrata raspisan natječaj. Semaforizacijom raskrižja olakšale bi se gužve koje se stvaraju kod RIS-ova naselja.

– Oko tri tisuće stanovnika u Ulicu Majke Terezije može samo ući iz Ilice, ali ne postoji opcija izlaska na Ilicu – kaže Peroš. Nedostatak novca razlog je zbog kojeg će i derutna tržnica Vrapče pričekati na obnovu. Nije počela ni izgradnja parkirališta pored Doma zdravlja Vrapče – centar.

No do kraja godine uređenje mogu očekivati stanovnici Ulice Rukavec, Skijaški brijeg, Sunčani brijeg, Humlova, Podlugaščak, Gajnički vidikovec I, Gajnički vidikovec II i II. Bizek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije