Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jastrebarsko

Izradu dokumentacije za obnovu dvorca kandidirali za EU fond

Dvorac
ARHIVA VL
04.06.2010.
u 09:00

“Probuđena povijesna baština” naziv je projekta koji će Jaska sa slovenskim partnerima prijaviti za financiranje iz IPA fonda.

Izradu projektne dokumentacije za obnovu dvorca Erdödy, kao i obnovu Žitnice uz taj dvorac, Grad Jastrebarsko će u sklopu projekta “Probuđena povijesna baština” kandidirati za financiranje iz IPA fonda Europske unije.

Na tom projektu bi uz Jastrebarsko sudjelovale i općine Pisarovina, Klinča Sela, Metlika i Črnomelj, a u ponedjeljak će gradonačelnik Jaske Mihael Zmajlović s načelnicima tih općina u Črnomlju potpisati sporazum o sudjelovanju na projektu.

Jastrebarsko prvi put kandidira neki projekt za EU fond, a u sklopu IPA natječaja pokušao bi se osigurati novac za izradu skupe projektne dokumentacije bez koje se ne može krenuti u obnovu dvorca.

Ukoliko uspiju dobiti novac, dvorac bi se na sljedećim EU natječajima prema toj dokumentaciji obnavljao u fazama.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Bljakonja
09:48 04.06.2010.

Tu lovicu kaj su namirisali, potrošili buju za investiranje u proizvodnju delanca, trovila, draporita, kaj oni \"vinom\" zovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije