Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vertigo'

Izložba fotografija inspirirana vrtoglavicom uskoro u Kulturnom centru Mesnička

Foto: Kulturni centar Mesnička
1/6
08.03.2022.
u 15:29

Fotografirajući prizore u kontrasvjetlu, naglašavajući linije koje se ruše, snažne kontraste između crnih i bijelih ploha, skrivajući poznato i očuđujući svakodnevno, autorica promatrača uvlači u svoj noir svijet u kojem stara pravila perspektive i geometrije više ne vrijede.

Venecijanski fotodnevnik Aleksandre Orlić nazvan 'Vertigo', ciklus od 13 crno-bijelih fotografija koje su izložene u zagrebačkoj galeriji Kulturnog centra Mesnička, evocira osjećaj vrtoglavice, hodanje na liniji između sna i jave, ulazak u drugo stanje, i to dugo nakon odlaska iz varljivoga grada na vodi. Fotografirajući prizore u kontrasvjetlu, naglašavajući linije koje se ruše, snažne kontraste između crnih i bijelih ploha, skrivajući poznato i očuđujući svakodnevno, autorica promatrača uvlači u svoj noir svijet u kojem stara pravila perspektive i geometrije više ne vrijede. Otvara se u ponedjeljak, a može se pogledati do 26. ožujka.

- Venecija je grad koji me fascinira od prvog dana kada sam ga ugledala kao djevojčica stojeći na palubi broda Marina. Grad koji uživa u svojoj fluidnosti, igri skrivača, maskiranju, zrcaljenju, neprestanim mijenama i, mogu slobodno reći – plovidbama. No ova je izložba istodobno i posveta gradu u kojem sam prvi put u ruke uzela svoj stari fotoaparat Zenit i poželjela loviti sjene te prvi put doslovno osjetila vrtoglavicu. Jer što vam drugo preostaje kada nakon višesatnog kretanja malim labirintima zasjenjenih uličica konačno izađete na Trg svetog Marka i kada vas naglo obasja sunce, a sa svih strana se pruža panoramski pogled na prizore od kojih vam doslovno zastaje dah od ljepote - izjavila je Aleksandra Orlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije