Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Izborili smo se protiv antena, a sad ih evo opet

Shopping centar Point 2013. je maknuo sa svog krova repetitore jer su se građani bunili, a ovog su se tjedna antene su se opet postavljale.
Objava 26. kolovoza 2018. 2314 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • Vlaškouličanec:

  Opet dokoni malograđani iz Vrbana 3. Nećete repetizore? Ok, ovjerite kod javnog bilježnika izjave da ni vi ni članovi vaših obitelji nećete imati i koriatiti mobitele i neće biti repetitora u vašoj blizini. Zamisli ti licemjerne ekipice - jesu svi ... prikaži još! ostali Zagrepčani budale? Repetitori su po cijelom gradu!! Gdje bi trebali biti smješteni? Na Marsu? Dajte mira daveži s vašim glupostima više

  2 09:32 26. 8. 2018.
 • ivica48:

  Ova gospoda sto se bune nek se okane mobitela jel on je gorji nefgo antena

  08:54 26. 8. 2018.
 • Vito:

  Zapravo bi antena morala biti na zgradi vrtića jer tako najmanje zrači po djeci. __ No, kako će djeca onda komunicirati s roditeljima, kad neće imati signal u svom mobitelu???

  10:40 26. 8. 2018.
 • mkinkognito:

  Antene za GSM su doista moguće opasne u neposrednoj blizini (do 4 m) udaljenosti, isto tako su prilično usmjererene i ograničene snage ito iz više razloga 1) upravo zdravlje iako baš i nije dokazano da su štetne, 2) radi kvalitete ... prikaži još! signala i međunardnih ograničenja za doseg signala, 3) Utvrđivanje lokacije onoga koji poziva, potrebno radi bržeg lociranja u slučaju potrebe pomoći. Upravo treći razlog je najvažniji financjerima antiantenaša, financjeri se bave takvim poslovima u kojima baš i ne žele točno lociranje njihovih aparata pa financiraju one koji imaju vremena i dosadno im je. Kad ti isti ljudi uspiju u skidanju antena dobiju drugi razlog, a to su pritužbe na nekvalitetan signal. Ima jedna Slovenska udruga koja je protestirala protiv svega što bi donosilo plaće u bilo kojem mjestu pa su tako skoro uspjeli zaustavit izgradnju jednog pogona. Ljudima prekipjelo zbog toga pa su iz tog mjesta došli u Ljubljanu protestirat pred sjedištem udruge i to pravovremeno najavili, 14 dana prije protesta cijela Slovenija znala za protest, a zanimljivo nitko iz udruge nije znao pa su svi eto bili na terenu gdje su se borili za ekologiju. Zato stanovnici Vrbana pokažite svojim antiantenašima što mislite o njihovim aktivnostima na vašu štetu pa makar i jajima izmetom i drugim tekućinama jer to je očito takvim udrugama legalno.

  11:48 26. 8. 2018.
 • mkinkognito:

  Ravnozemljaši, chemitrailaši, antiantenaši, antiglutenaši, Sinčići, Pernari, … na žalost nemam za te ljude nijedn lijepi epitet koji bi bio znanstveno potkrijepljen. Obrazložiću i zašto Zbog manjine koja vjeruje u nešto ili možda zbog nekolicine koji su na nešto alergični treba ... prikaži još! svima zabranii ono što se njima ne dopada. Poznajem gospođu koja ima 91 godinu, umirovljenica sa previše vremena, koja smišlja načine kako se zabviti. Pritužila se kako je rasvjeta ulica prejaka sa tim su se složili svi stanovnici njenog naselja. Grad prihvatio pritužbu kao utemeljenu i smanjio rasvjetu, e sad gospođa našla razlog za pritužbu premalo svijetla, može je netko napasti u mrku i silovati. Zapravo pravi razlog je bio taj jer nije vidjela tko dolazi njenoj 80 godina staroj sestri u zgradu koja je od prozora dotične profesionalne tužiteljice udaljena oko 30 metara. Stanovnici njenog naselja se nisu sa tom pritužbom složili jer zapravo nema nigdje takve tame, gdje bi mogao netko nekoga napasti a da netko to ne vidi. Ista gopođa zbog antene koja je od nje udaljena cca 500 metara tvrdila je kako joj signal koji je eto prejak ometa televizor znači utječe i na njeno zdravlje, borbu vodi već pola godine i još ne vidi kraj. Svi je susjedi izbjegavaju jer ne mogu podnjeti njene priče. Antene za GSM su doista moguće opasne u neposrednoj blizini (do 4 m) udaljenosti, isto tako su prilično usmjererene i ograničene snage.

  11:34 26. 8. 2018.
 • Vito:

  Jednostavno omotajte oko tih dimnjaka mrežu za kokošinjce i uzemljite ju. __ Tako će te napraviti "faradejev kavez" i riješitit problem zračenja, a antenu nećete morati dirati.

  10:37 26. 8. 2018.
 • Exar89:

  Neka se lijepo maknu sve antene iz kvarta pa neće imati signala za mobitele. Neka komuniciraju telefonom.

  08:14 27. 8. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.