Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina o pravima starijih

Iz Sindikata umirovljenika pozivaju na oprez zbog doživotnih i dosmrtnih ugovora

umirovljenici
Foto: Thinkstock
04.02.2016.
u 16:08

Po savjet i provjeru ugovora mogu od ponedjeljka do četvrtka doći i u Sindikat umirovljenika na Krešimirovom trgu

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju podrazumijeva prijenos vlasništva imovine odmah po potpisivanju ugovora,  a ugovor o doživotnom uzdržavanju pravo stjecanja vlasništva tek poslije smrti,  jedna je od informacija koju su saznali posjetitelji tribine o pravima starijih osoba koje je jutros organizirala Udruga PROMEZA u Sindikatu umirovljenika.

Pravni savjetnik Sindikata Milan Tomičić pozvao je ljude da paze što sadrži ugovor koji potpisuju jer je su spomenuti ugovori jedan od najčešćih problema zbog kojih im se javljaju starije osobe.  Po savjet i provjeru ugovora mogu od ponedjeljka do četvrtka doći i u Sindikat umirovljenika na Krešimirovom trgu.

Mariju Ebert zanimalo je zašto postupak komisije koja utvrđuje potrebu za njegovateljem traje dugo s obzirom da su zahtjev predali prije tri mjeseca,  a socijalna radnica Ivana Crnjac potvrdila je da taj postupak traje ponekad i do skoro godine dana te je prisutne informirala o pravima koja mogu ostvariti s obzirom na svoje zdravlje i prihode. Tako primjerice ljudi koji imaju pravo na minimalnu naknadu i osobnu invalidninu imaju pravo i na vaučer od 200 kuna.

Komentara 1

SJ
Sve je uzalud
17:33 04.02.2016.

.........sve je to isto svatko tko sklopi bilo koji ugovor sigurno gubi nekretninu jer je ovo Hrvatska.................imamo mi suce koji vole lovu................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije