Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena baza

Iz Rakitja stiže asfalt za svaku makadamsku cestu u Zagrebu

reciklažna asflatna baza
Jakov Novak/VLM
16.09.2013.
u 11:46

Kapacitet postrojenja je 350 tona asfalta po satu što će s već postojećim kapacitetima od 150 tona po satu zadovoljiti zahtjeve grada Zagreba i bliže okolice u narednih 30 godina.

U Rakitju je danas otvorena najmodernija asfaltna baza u ovom dijelu Europe. U njoj će se proizvoditi asfalt kojim će se u narednom periodu asfaltirati svi makadamski putevi u Zagrebu te nerazvrstane ceste po gradskim četvrtima koje trebaju pojačano održavanje i preslvačenje novim slojem asfalta.  Najavio je to direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić. 

Kapacitet postrojenja je 350 tona asfalta po satu što će s već postojećim kapacitetima od 150 tona po satu zadovoljiti zahtjeve grada Zagreba i bliže okolice u narednih 30 godina. 

Gospočić je kazao kako trenutačno imaju recikliranog asfaltnog materijala vrijednog 30 mil. kuna, a investicija izgradnje tog postrojenja je iznosila 30 mil.  te će materijal isplatiti izgradnju. 

Očekivani povrat investicije je u razdoblju od 4 do 5 godina.

>>Od starog asfalta proizvodit će novi i obnavljati ulice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije