Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnička cesta

Iz Čistoće mole da im se ukine naplata, no ne daju iz Grada

17.03.2015., Zagreb - Podruznica Cistoce Zagreb na Radnickoj cesti 82. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
13.05.2015.
u 20:00

Iz Čistoće tvrde kako bi se dnevno, na parkiralištu koje je sad prazno, parkiralo tristotinjak ljudi i traže povlaštene karte

Ista tvrtka, ali kompromisa nema. Odnosno, ne može ga biti, kažu iz Zagrebparkinga, budući da o pozicijama parkirališnih mjesta u Zagrebu, kao i o sustavu naplate "prometa u mirovanju" odlučuje Grad, odnosno Gradski ured za prostorno uređenje.

Žalili se svima

Upravo to koči podružnicu Čistoće koja već više od godine dana pokušava ugovoriti povlaštene karte ili ukidanje naplate parkiranja pored svoje lokacije na Radničkoj cesti. Obratili su se nadležnom gradskom Uredu, samom gradonačelniku te sestrinskoj podružnici, međutim, rješenje za radnike koji na posao ne mogu dolaziti javnim prijevozom, jer im radno vrijeme počinje prije no što tramvaji i autobusi počnu voziti redovito, ne postoji. Kao posljednji izlaz, sindikat Čistoća Zagreb obratio se Gradskoj skupštini, točnije njenim tijelima, Odboru za komunalno gospodarstvo te za predstavke i pritužbe.

– Podružnica Zagrebparking 2. lipnja prošle godine uvela je kontrolu i naplatu na javnom parkiralištu na Radničkoj cesti.

Parkiralište prazno

Od uvođenja naplate parkirna mjesta u Radničkoj cesti prazna su, a naši radnici parkiraju po okolnim naseljima, ulicama i trotoarima – objasnili su iz sindikata dodajući kako neki od njihovih radnika na posao dolaze i s lokacija udaljenih 80 kilometara od Zagreba te im je nužno da imaju gdje ostaviti svoj automobil.

Gradski ured za prostorno uređenje Čistoći je odgovorio pod kojim uvjetima građani mogu ostvariti pravo na povlaštenu kartu, a rad na određenoj lokaciji nije jedan od tih uvjeta. – Dnevno bi ovdje parkiralo između dvjesto i tristo automobila, a mislimo da i prihod s umanjenim cijenama dobro dođe Zagrebparkingu – Gradu je pisao i bivši voditelj podružnice Čistoće Miljenko Benko (pritvoren u aferi Agram, op.a.).

Komentara 9

FA
fakin2012
22:37 13.05.2015.

na cijeloj sigečici parkirališta su prazna, parkirana oko 3 auta na 30 parkirališnih mjesta (osim korčulanske ul.) i tako prazno već godinu dana

HR
Hrabraja
23:31 13.05.2015.

To s naplatom nema nikakvog smisla. Pa ne mozes u kvartovima naplacivati parking

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:55 14.05.2015.

još jedna od Bandićevih nebuloza, naplata po cijelom gradu, draži mi je bio u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije