Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zg holding

Ivo Čović odbacio Bandićeve tvrdnje kako je bivša uprava kriva

Ivo Čović (1)
Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
20.08.2013.
u 23:58

Čović odbacuje optužbe o dvije tisuće zaposlenih, već tvrdi da je zaposlenih zapravo za 500 manje

Donedavni predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivo Čović izjavama za HINU konačno se oglasio povodom optužbi gradonačelnika Milana Bandića. Izjavio je kako su problemi zagrebačke megatvrtke poznati već pet godina. Uzroci problema su, prije svega, loše financiranje sustava javnog prijevoza (ZET) te promašena ulaganja u nekretnine, prije svega u Zagrepčanku i Gredelj, zbog čega je od 2007. nadalje Zagrebački holding godišnje morao plaćati 500 milijuna kuna za glavnicu i kamate.

Kad je riječ o novozaposlenima, Čović odbacuje optužbe da je za njegova mandata broj zaposlenih povećan za dvije tisuće i tvrdi da je od 2010., kada je Bandić \"razvlašten\" od upravljanja Holdingom, taj broj manji za 500 zaposlenih. Također tvrdi da je dug ZG holdinga danas manji nego prije tri godine. Također smatra da bi situacija danas bila nešto lakša da Bandić prethodno nije uporno odbijao primijeniti financijske prijedloge bivše Uprave koji se sada, kaže, provode \"bez promjene ijednog zareza\".

>>Početak kraja Holdinga: Za privatizaciju deset tvrtki

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije