Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Ivanićgradski Prijatelji baštine: Imamo pravo na muzej

ivanić-grad,željeznica
Marko Prpić/PIXSELL
21.02.2013.
u 09:41

Udruga smatra da Ivanić-Grad ispunjava sve uvjete za osnivanje Gradskog muzeja

Udruga građana Prijatelji baštine iz Ivanić-Grada pokrenula je Inicijativu za osnivanje Gradskog Muzeja u Ivanić-Grad pod nazivom "Imamo pravo na muzej", čiji je cilj donošenje Odluke o osnivanju Gradskog muzeja do kraja ove godine.

U udruzi osnovanoj još 2005. godine smatraju da njihov grad ispunjava sve uvjete za osnivanje Gradskog muzeja kao suvremenog kulturnog i obrazovnog središta. Međutim, kako kažu, gradska uprava unatoč načelnoj potpori ideji o osnivanju muzeja nije predvidjela početak njegova osnivanja ni u razvojnim planovima za ovu godinu, a niti u razdoblju za 2015.

Kako bi skrenuli pozornost na ovaj problem, Prijatelji baštine pripremili su dvije javne tribine za sutra te mjesec dana kasnije, 22. ožujka, pod nazivima "Zašto muzej? Kako muzej? Zašto sada?" i "Što je to ivanićgradskost". Udruga također prikuplja potpise potpore elektronskom i terenskom peticijom zaključno s 18. svibnja , a peticiju planiraju predati gradonačelniku i predsjedniku Gradskoj vijeća na Dan Grada, 8. lipnja.

>> Zelenom čistkom u Ivanić Gradu uklonjeno 70 tona smeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije