Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ispred dućana u Tkalčićevoj jakne i kaputi za beskućnike

Akcija traje do kraja zime, već pola sata nakon početka u dućanu je bilo preko 150 jakni
11. siječnja 2017. u 07:57 5 komentara 2691 prikaza
10.01.2017.,Zagreb - Ispred ducana PMS odrzala se humanitarna akcija u kojoj gradjani mogu ostaviti svoje jakne za beskucnike.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ni pola sata od početka akcije kojom je udruga Portal dobrote potaknula građane da doniraju višak jakni, u njezinu ormaru ispred dućana PMS (Prostor manufakturne slobode) u Tkalčićevoj bila je prilična gužva. Humanitarna akcija kojom su željeli pomoći onima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji, u domovima bez grijanja te iznimno teško preživljavaju na temperaturama ispod nule, kaže osnivačica udruge Portal dobrote Sanja Bionda, odjeknula je i dalje nego što su očekivali.

Dođite u bilo koje doba dana

– Akciju smo najavili za poslijepodnevne sate, a već ujutro ispred dućana vlasnicu PMS-a Martu Grubešić dočekala je hrpa vrećica. Akcija je službeno počela u 16 sati, a već smo dotad prikupili oko 150 jakna – kaže Sanja Bionda. Za akciju su javili i onima za koje znaju da su u potrebi te udrugama koje rade s beskućnicima, a još će oblijepiti i zidove u blizini pučkih kuhinja, prihvatilišta... Akcija traje do kraja zime, a po jakne se može doći u bilo koje doba dana, s obzirom na to da će štender biti postavljen ispred dućana. Pokret se proširio i na druge gradove, a planiraju jakne postaviti na još nekoliko lokacija u Zagrebu, o čemu još pregovaraju.

Već druga inicijativa

Udruga Portal dobrote prije više od tri godine pokrenula je incijativu “Kruh za poslije”, u sklopu koje ljudi mogu kupiti bilo koji proizvod u pekarnici i ostaviti ga za one kojima je potreban.

Elipso