Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE NA GROBLJIMA

Ispraćaji samo uz članove obitelji, sućut izražavati naklonom

Zagreb, Mirogoj
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/5
16.03.2020.
u 15:24

Gradska groblja Zagreb izdala su preporuku u ponedjeljak u kojoj savjetuju građanima da ispraćaje svojih najmilijih obavljaju samo uz prisustvo članova obitelji te da sućut izražavaju naklonom

Preporučujemo građanima da se ispraćaj pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, odnosno u prisutnosti što manjeg broja osoba kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije zaraze koronavirusom", stoji u priopćenju Gradskih groblja.

Dodaju kako su poduzeli sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa koronavirusa u skladu s preporukama Stožera.

"U dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurali smo sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na Krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda", navode u priopćenju.

Građanima je preporučeno da sućut izražavaju naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata te da održavaju fizički razmak na udaljenosti većoj od jednog metra.

Gradska groblja mole građane da sve upite, molbe i druge poslove s njima obave putem interneta, radi smanjenja nepotrebnog fizičkog kontakta sa zaposlenicima. Građani su zamoljeni da ukoliko dolaze u urede Gradskih groblja da se pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana.

VIDEO Specijal - 20 novosti o koronavirusu

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije