Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

Ispod Ilice probiti tunele te povezati Gornji i Donji grad

Ilica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.10.2014.
u 09:45

Prometni stručnjak Ivan Dadić već godinama predlaže brojna prometna rješenja, a ispod Mesničke predlagao je tunel

Na okruglom stolu koji će se danas u 11 sati održati u Autoklubu Siget prometni stručnjak Ivan Dadić predstavit će brojne ideje kojima bi se gradski promet ubrzao do 40 posto, a sto tisuća Zagrepčana preselilo iz centra u njegovu okolicu. Dadić već godinama proučava najveće probleme u prometu, a kao najveće prepreke u njegovu razvoju navodi Ilicu, željezničku prugu, Slavonsku – Zagrebačku – Ljubljansku aveniju, Savu i zagrebačku obilaznicu.

– Ispod Ilice treba napraviti nekoliko tunela i treba povezati Gornji i Donji grad, čime bi se mogao izbjeći sadašnji problem Mesničke, prugu i aveniju od istoka do zapada treba izdići, sagraditi dva-tri mosta i nekoliko čvorova na obilaznici – kazao je Dadić. Svjestan je da je riječ o brojnim projektima koje treba financirati, no smatra da nije problem u novcu, nego u lošem upravljanju projektima.

– U gradu se stalno spominje da je potrebno graditi drugu obilaznicu, što je glupost. Treba denivelirati postojeću aveniju kroz grad i izgraditi sjevernu obilaznicu – istaknuo je Dadić.

Napomenuo je da je veoma važno uključiti u javni promet i željeznicu koja je slabo iskorištena. Dadić projekte poput željezničkog tunela ispod Medvednice, koji bi vodio do zračne luke i metroa, ne odbacuje, no smatra da oni moraju doći na posljednje mjesto, kada se prometni tokovi već uvelike ubrzaju.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
10:27 23.10.2014.

A narod će pjevati "u tunelu usred mraka"!

HL
hlibit
11:18 23.10.2014.

...radije reci ljudima iz kojeg razloga si u Ak Sigetu i s kojim ljudima si se spetljal

JU
jura1985
18:48 23.10.2014.

Mogli bi probit Sljeme pa do Stubaka....na kupanje...haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije