Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studijsko putovanje

Iskustva iz Italije, od recikliranja otpada do poticanja učenja, primijenit će u Žireku

Vrtić Žirek Velika Gorica
Foto: Kronike VG
12.03.2014.
u 08:48

Reggio Children International Centre poznat je po svom specifičnom pristupu koji podrazumijeva poticanje procesa učenja, a ne vrednovanje krajnjeg rezultata

Dječji vrtić Žirek provodi EU projekt "Integracija djece predškolske dobi s invaliditetom u redovni predškolski sustav". U sklopu projekta, javljaju Kronike Velike Gorice, organizirano je studijsko putovanje u Italiju, u grad Reggio Emilia, gdje se nalazi Reggio Children International Centre.

Rad Centra temelji se na ujedinjavanju odgoja i kreativnog stvaralaštva djece, a poznat je i po svom specifičnom pristupu koji podrazumijeva poticanje procesa učenja, a ne vrednovanje krajnjeg rezultata.

Domaćini u Centru upoznali su goste iz Hrvatske o načinu svoga rada te pokazali impresivan prostor Centra koji sadrži izložbene dvorane i učionice, a posebnu ulogu ima Atelje svjetla u kojem se nalaze različiti poticajni punktovi pogodni za istraživanje svjetla, svjetlosti i umjetnosti. Osim Reggio Children Centra, organiziran je posjet Kreativnom centru Remida (Remida Creative Recycling Centre) čiji se rad temelji na recikliranju otpada i stvaranju novih kreativnih predmeta i radova.

Centar surađuje s vrtićima i školama kojima distribuira otpad prikupljen iz lokalnih poduzeća. Oba centra financirana su iz lokalnog proračuna i čine skladnu mrežu suradnje u zajednici.

Stručnim suradnicima i odgojiteljima iz Dječjeg vrtića Žirek i predstavnicima njihovih partnera u projektu – Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Dječjem vrtiću Radost iz Crikvenice, na studijskom putovanju pridružili su se gradonačelnik Dražen Barišić, pročelnik društvenih djelatnosti Zvonko Kunić i savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijana Mataga Tintor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije