Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKAKANJE IZ TRAČNICA I ZAPALJENI AUTOBUSI

Što se događa? Sve češći incidenti ZET-ovih autobusa i tramvaja

Zagreb: Zastoj na Savskoj cesti zbog iskakanja tramvaja iz tračnica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2024.
u 17:15

Iz ZET-a ističu kako su sva vozila koja svakodnevno izlaze u promet tehnički ispravna i sigurna za putovanje, no kvarovi uslijed eksploatacije vozila su mogući i u takvim situacijama interveniraju servisne ekipe

Iskakanja i samozapaljenja ZET-ovih prometala sve su češća pojava u gradskoj svakodnevici. Prije dvadesetak dana tramvaj je iskočio iz tračnica na Zapadnom kolodvoru, a već dan iza samozapalio se autobus na Glavnom kolodvoru. Nedugo nakon dogodilo se iskakanje tramvaja i sudar dvaju tramvaja,  što je bila druga tramvajska nesreća u tjedan dana. Prije desetak dana iz autobusa na Dupcu curilo je iz podvozja i dimilo se iz motora.  

U kolovozu se autobus samozapalio na Bundeku, potom samozapaljenje autobusa na Čulinečkoj, slijedilo je samozapaljenje autobusa u Novom Jelkovcu kad je zahvaćeno i stajalište, a vozač se jedva spasio. Potom smo imali samozapaljenje autobusa  u Hercegovačkoj gdje je plamen zahvatio dva automobila, kontejnere sa smećem i fasadu zgrade. To je bio autobus koji vozi na plin pa je sreća da je izbjegnuta tragedija. Slijedilo je samozapaljenje tramvaja u Savskoj jedan dan, već idući dan samozapaljenje autobusa na Gračanima. U siječnju se zapalio tramvaj na relaciji Maksimir – Prečko.

IZ ZET-a pak ističu kako su sva vozila koja svakodnevno izlaze u promet tehnički ispravna i sigurna za putovanje, no kvarovi uslijed eksploatacije vozila su mogući i u takvim situacijama interveniraju servisne ekipe. 

Zagreb: Zastoj na Savskoj cesti zbog iskakanja tramvaja iz tračnica
1/13


 

Komentara 9

DO
domagoj1492
18:07 07.03.2024.

Događa se “Možemo” na vlasti u Gradu Zagrebu.

RE
RevizorNovinarstva
17:22 07.03.2024.

Tomašević i stranka Možemo nisu nista ucinili za grad Zagreb. Provode svoju nakaradnu ideologiju i novce dijele svojim udrugama. Grad je sve zamazaniji i smece je po svuda.

GA
Gajger
18:06 07.03.2024.

Što se događa? Pa zar nije to jasno ? Bandić sabotira !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije