Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Inventura Stenjevec: Ulice u Španskom neće plivati u vodi

Stenjevec
Boris Ščitar/Večernji list
29.08.2015.
u 13:12

Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici

Trg Ivana Kukuljevića u Španskom, omiljeno okupljalište roditelja s djecom zbog zelenih površina i igrališta, za svake jače kiše je pod vodom. No, čini se da se muke vlasnika ugostiteljskih objekata, koji također budu poplavljeni, bliže kraju. Grad Zagreb raspisao je natječaj za projekt sanacije odvodnje oborinskih voda, a uskoro počinju i radovi na odvodnji u I. oraničkom odvojku. Nakon toga kreće asfaltiranje pa bi do kraja godine ta ulica trebala biti potpuno obnovljena. I dvjestotinjak stanara ulice Donje Vrapče gacalo je po blatu kad bi pala kiša.

– Ulica je asfaltirana te je postavljena nova rasvjeta prije ljeta – kaže predsjednik Vijeća GČ Stenjevec Vladimir Andrić. Donedavni problem u Donjem Vrapču samo je jedno od pitanja koje je pokrenuto i riješeno na kvartovskoj tribini Večernjeg lista. Čekaju se radovi na sustavu oborinske odvodnje i u Tušilovičkoj te Ulici Otona Postružnika i Donadinijevoj.

– Građevinske su dozvole dobivene, čekamo raspisivanje natječaja za radove – kaže Andrić te dodaje da je u tijeku uređenje Trga hrvatskih pavlina kod Gimnazije Lucijana Vranjanina, što je najveća stavka u proračunu četvrti, a uložili su gotovo pola milijuna kuna. Stanovnici će već krajem rujna prolaziti preko obnovljenog mosta na potoku Vrapčaku. Vijeće GČ tražilo je i izmjene GUP-a kako bi na mjestu karting-centra u Španskom, kojem je istekla koncesija 1. siječnja, mogli niknuti bazeni.

– Bio bi zatvoreni bazen, zatvoreno klizalište i otvoreni bazen sa skakaonicom – kaže Andrić te dodaje da bi na obližnjoj zelenoj površini mogla biti crkva. Naime, pri javnoj raspravi za izmjene GUP-a poslali su i prijedlog da se zemljište prenamijeni u vjerske svrhe. Još uvijek nije riješen najveći prometni problem četvrti. Izrazito prometne Golikova i Lončareva ulica u strašno su lošem stanju zbog prometa teškim vozilima. Zapelo je i proširenje Doma zdravlja Zagreb – zapad u Španskom, za koje je Grad Zagreb u 2015. predvidio 9 milijuna kuna.

– Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je problem u rebalansu i da više novca u ovoj godini za taj projekt nema – kaže Andrić. Nije se počelo ni s obećanim početkom gradnje vrtića između Stenjevečke i Ulice hrvatskih branitelja, za 350 djece.

– Dobili smo odgovor od Ureda za obrazovanje da je vrtić prioritet Grada kako bi se konačno riješio problem manjka mjesta u vrtićima u gradskoj četvrti – kaže Vladimir Andrić.

>> Gornji i Donji grad: Uređuju se Primorska, Gajeva i Kožarska ulica

Komentara 3

BU
BubyZG
20:12 29.08.2015.

Kada će se dovršiti križanje ulice I.B.Mažuranić i Oranica, uključujući i prilaz mostu u prvoimenovanoj ulici, da bi onuda konačno mogli voziti i autobusi ?

Avatar best vocal
best vocal
17:25 29.08.2015.

kada će se ukloniti repetitori t mobila koji zrače kompletan kukuljevićev trg te 2 dječja vrtića dali postoji način da se to ukloni sa vrha zgrade broj 1 i 2

PA
pajopatak
22:49 29.08.2015.

Molim novinarku da se napravi inventura za Trešnjevku jug . Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije