Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko će to zaustaviti?

Incidenti s psima ne prestaju, Zagrepčanka: 'Molim vlasnike da ih stave na povodac, a oni me vrijeđaju'

Staford
Pixabay
03.12.2023.
u 09:00

Čitateljica koja rola na Jarunu prvi put nam se javila zbog neugodnog susreta sa pit bullom koji ju je napao dok se rolala na Jarunu, a sada nam je dojavila nove neugodne slučajeve koji potvrđuju da su vlasnici nekad i veći problem od samih pasa

Čini se kako neugodnim susretima sa psima pasa u nitko ne može stati na kraj jer čitateljica koja nam je prošlog tjedna prijavila nasrtaj pit bulla na Jarunu ponovno se javila s novim, groznim iskustvom. Incident se, govori nam, dogodio krajem tjedna, na stazi uz jezero na kojoj se uobičajeno rola. 

-Dogodilo se to da su tri vlasnika s tri velike pasmine, a riječ je o pit bulu i staffordu izvela svoje kućne ljubimce bez povodca i brnjica te su ih pustili da trčkaraju po stazi za pješake i rolere. Jedan vlasnik "tipka" po mobitelu i ne gleda psa koji je izrazito velik i snažan- prepričava nam Zagrepčanka. 

Domeće kako je vlasnik s mobitelom jedva dignuo pogled i odbrusio da uopće nema povodca i nastavio dalje istim putem.
Druga dvojica su ju počela ismijavati i vrijeđati te se nisu obazirali na moje zamolbe, samo su produžili sa psima dalje.Stajala je na travnjaku dok se ne raziđu. 

>>VEZANI ČLANCI: 

-Doživjela sam i još jedan neugodan susret. Na stazi za rolere i pješake kod Veslačke, vlasnik s rotvajlerom,doduše na uzici, ali bez brnjice. Rotvajler se u trenu propeo prema meni dok sam uz njega prolazila i vlasnik ga je jedva zadržao da ne skoči.  Ponovno strah i šok, ali je dobro prošlo. Molim da se nešto poduzme prije negoli se dogodi tragedija. Psima uistinu nije mjesto na toj stazi,osobito tim opasnim pasminama bez brnjice I povodca. Imaju prostranstva nasipa i livada uz njih,a ne stazu po kojoj su takvim psima očito izazovi trkači,biciklisti i roleri - 'trigeri' za napad- komentira Zagrepčanka. 

Podsjetimo, čitateljica koja rola na Jarunu prvi put nam se javila zbog neugodnog susreta sa pit bullom koji ju je napao dok se rolala na Jarunu. Pas ju je srušio na pod, a iako incident nije završio kobno, govori nam kako ovakvih situacija ima sve više i više. 

-Srećom, pas me nije uspio izgristi, ali sam srušena i natučena. Pretrpljeni strah ne trebam niti spominjati, a situacija je učestala; Vlasnici pse puštaju na stazu za pješake i rolere bez brnjice i povodca. Čak im niti sa psom nije mjesto na stazi jer često psa puste pa pas razvuče lajnu preko cijele staze dijagonalno, a vlasnik ga ne može u trenutku privući k sebi- objasnila nam je onda prestravljena čitateljica. 

>>VIDEO: Njemački polovni tramvaj stigao u Zagreb

Komentara 7

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
11:50 03.12.2023.

Nisu problem vlasnici, jer oni to rade zato što ih nitko ne kontrolira...problem su državne institucije koje ne obavljaju svoj posao kontrole i novčane kazne.

HR
hrza
12:11 03.12.2023.

Mali suzavac sprej rješava sve probleme sa psima.

Avatar neugodan
neugodan
11:51 03.12.2023.

700e poreza na drzanje ovih pasmina te obveza kaska ako pas napravi problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije