Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmski kurikulum

"Imam 2 mame i 2 tate", ali i slavni Golikov dokumentarac, gledajte u KIC-u

KIC
23.04.2023.
u 11:00

Publiku će u projekcije koje su dio programa "Filmski kurikulum" uvesti dr. sc. Tomislav Šakić s Akademije dramske umjetnosti.

Svi zainteresirani za upoznavanje s hrvatskom filmskom baštinom imaju savršenu priliku da u ponedjeljak u Kulturno-informativnom centru u Preradovićevoj besplatno pogledaju dva klasika slavnog redatelja Kreše Golika. 

Projekcija kratkog filma "Od 3 do 22“, koji tematizira jedan dan u životu zagrebačke radnice i majke dvogodišnjega djeteta Smiljane Glavaš, počinje u 19 sati, a riječ je o ostvarenju koje je nedavno u anketi provedenoj među filmskim kritičarima proglašeno najboljim hrvatskim dokumentarcem svih vremena. Nakon njega gledat će se Golikov igrani klasik "Imam 2 mame i 2 tate", u kojem se, slično kao u filmu "Tko pjeva zlo ne misli", prati život dvaju zagrebačkih obitelji koje uz osobne frustracije dijele skrbništvo nad dvama sinovima. 

Okupio je i poznata glumačka imena među kojima su Mia Oremović, Relja Bašić, Fabijan Šovagović, Vera Čukić, Igor Galo i Tomislav Žganec. Publiku će u projekcije koje su dio programa "Filmski kurikulum" uvesti dr. sc. Tomislav Šakić s Akademije dramske umjetnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije