Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još uvijek možete sudjelovati

I Tomašević dolazi na Žbicu! Proučite rutu tradicionalne vožnje biciklima po Zagrebu

Zagreb: Dan bez automobila obilježen "Zagrebačkom žbicom"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
22.09.2023.
u 15:10

Vožnja na trasi dugoj duga kilometara starta danas u 18 sati na Zrinjevcu, a dio je proslave Dana bez automobila koji se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Još uvijek stignete svratiti na Zagrebačku žbicu, tradicionalnu vožnju zagrebačkim ulicama na biciklu jer prijaviti se možete na startnoj poziciji kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. Vožnji, koja starta danas u 18 sati, a okupljanje je predviđeno od 16, pridružit će se i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, a njome se, podsjetimo, obilježava Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti.

Ova 24. po redu Zagrebačka žbica vozi se na trasi dugoj 7 kilometara: Zrinjevac – južna strana, Ul. Andrije Hebranga, Trg Republike Hrvatske – južna strana, Klaićeva, Ulica republike Austrije, Trg Vladka Mačeka, Prilaz Gjure Deželića, Trg Republike Hrvatske – sjeverna strana, Masarykova, Preradovićeva, Ul. Baruna Trenka, Ul. Pavla Hatza, Ul. kneza Mislava, Trg žrtava fašizma – južna strana, Zvominirova, Bauerova, Vlaška, Šoštarićeva, Langov trg, Branjugova, Palmotićeva, Ul. Ruđera Boškovićeva, Zrinjevac – južna strana.

Foto: Grad Zagreb

U Gradu podsjećaju i kako je na današanji Dan bez automobila, javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a po prvi put besplatan za sve građane na cijelom području Zagreba. Na taj način, dodaju, žele potaknuti što veće korištenje javnog prijevoza.

>>VEZANI ČLANCI: 

Inače, Europski tjedan mobilnosti obilježava se u preko 2.000 europskih gradova. U Hrvatskoj u njemu sudjeluje 13 gradova, čime se želi potaknuti održivu urbanu mobilnost - što više javnog prijevoza, pješačkog i biciklističkog prometa.

>>VIDEO: Veliki povratak na pomolu: Dalić sprema iznenađenje među reprezentativcima

Komentara 3

AN
AnimaTor
10:57 23.09.2023.

Biciklisti su propast grada Zagreba.Nitko nije napravio ekonomsku studiju ,koliko s e ekonomski gubi zbog crtanja i igrarija za bicikliste.Koliko biciklista uopće cijelu godinu upotrebljava to prometalo.Kolika je šteta od zastoja prometa ,kašnjenja , višeg zagađivanja jel promet ide sporije.. A iluzija je da će grad Zagreb postati Amsterdam , nemoguća misija. Znaći samo se ekonomski uništava Zagreb u svakom pogledu.Katastrofa biciklisti i njihov TT na čelu.

PE
Pendrek57
11:42 23.09.2023.

Pa dajte konacno prestanite s tom Zbicom. Dobivam slom zivaca. Tuzit cu tog kvazi gradonacelnika za naruseno zdravlje.

ZA
zagi101
13:42 24.09.2023.

kad vidim ovu škvadru na biciklima dođe mi da zapalim svoj bicikl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije