Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR

Dan sjećanja
17.11.2014.
u 12:28

Klub veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje, u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, i još 55 udruga s područja grada Zagreba, organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu pod sloganom: "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR".

U Republici Hrvatskoj, tijekom agresije od 1991. do 1995. godine, dogodila su se velika stradanja ljudi, posebno u gradu Vukovaru i Škabrnji. Sjećajući se svih žrtava i odajući im dostojanstvenu zahvalnost, mi hrvatski branitelji grada Zagreba, u organizaciji Kluba veterana 148. br. HV i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te uz potporu ostalih braniteljskih udruga iz grada Zagreba, već tradicionalno, pod sloganom: "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR" organiziramo u Zagrebu obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, za sve one koji taj dan ne mogu posjetiti Vukovar ili Škabrnju.

Program započinje, u Zagrebu, u ponedjeljak, 17. studenog 2014. od 18.00 sati paljenjem lampaša uz ulicu grada Vukovara (9 km) s jedne i druge strane kolnika, a središnje događanje započinje u 18.30 sati, paljenjem lampaša u obliku imena grada Vukovara i križa sa svijećom (2 m) u sredini, na površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod križanja s ulicom grada Vukovara, gdje će biti i kratki program na kojem očekujemo sve ljude koji će postavljati lampaše uz ulicu grada Vukovara.

Također se u zagrebačkoj Donjoj Dubravi, gdje se nalazi Vukovarska ulica, održava dio programa.

ZAGREB – DONJA DUBRAVA

– u 15.45 – sastanak u Parku Dubravskih branitelja

– nakon protokola odlazak u koloni na sv. misu

– u 16.30 – sv. misa u Župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela, Kapucinska 47

– nakon sv. mise, procesija i postavljanje lampaša uz Vukovarsku ulicu u Donjoj Dubravi do Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Sv. misa zadušnica za sve stradale u Vukovaru, Škabrnji i Domovini planirana je, kao i prošlih godina, za sve Zagrepčane koji taj dan ne mogu otići na obilježavanje u Vukovar ili Škabrnju, u UTORAK, 18. studenog 2014. godine u 19.00 sati u Župnoj crkvi Sveta Mati Slobode, na Jarunu, a nakon sv. mise u 20.00 sati slijedi koncert "Bogu i Domovini".

Potrebno je naglasiti da se sve što smo zamislili u vezi s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – Škabrnje ne preklapa s državnim protokolom o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji se održava 18. studenog u Vukovaru i Škabrnji.

Nama je Vukovar i žrtva njegovih stanovnika blizu srca i želimo za sve Zagrepčane koji taj dan ne putuju u Vukovar ili u Škabrnju organizirati sjećanje u Zagrebu.

Pozivamo sve udruge i građane Zagreba putem plakata i sredstava javnog priopćavanje da postave svoju svijeću uz ulicu grada Vukovara, nazoče središnjem događaju te sv. misi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije