Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamensko

I prijatelji i Josipović kupuju im šivaći stroj

'28.06.2013., Zagreb - Radionica udruge Kamensko osnovana od bivsih radnica tekstilnog diva Kamensko svoju radionicu na zagrebackoj Kneziji dobile su na koristenje od grada Zagreba, a u njoj bivse rad
'Robert Anic/PIXSELL'
29.06.2013.
u 20:03


Vjetar u leđa: Radnice nisu odustale, uz pomoć Grada i sugrađana i dalje šivaju odjeću

– Suprug i ja smo se jutros vozili u automobilu. U jednom mi je trenutku sinulo da imam šivaći stroj koji godinama stoji neiskorišten. Snahe ga ne žele, pa smo ga odlučili donijeti ovdje - kazala je umirovljenica Vesna Suvaja koja je jučer ugodno iznenadila bivše radnice Kamenskog na njihovu novom radnom mjestu na Knežiji, gdje prepravljaju odjeću, šivaju, održavaju tečajeve i kreativne radionice.

Zasad su zaposlene četiri radnice, a zbog sve više posla nedostaje im još šivaćih strojeva. Podršku su im jučer došli dati predsjednik države Ivo Josipović i gradonačelnik Milan Bandić.

– Možemo se njima ponositi, naša je obveza da im pomognemo. Okupit ću društvo i prijatelje da im kupimo barem jedan stroj – poručio je Josipović, dok je Bandić dodatno poentirao.

– Ako vam je predsjednik obećao rupičarku, ja vam obećavam gumbericu i ostala dva stroja koji vam trebaju – rekao je.

Uz široki su osmijeh na licu žene Kamenskog poručile kako su one dokaz da se nikada ne smije odustati, pa čak i kada se sve čini izgubljeno i nemoguće.

– Brojni su nam se sugrađani javili i pomogli nam. Oni su naš vjetar u leđa. No, glave su nam i dalje malo pognute i tužne jer je tristotinjak kolegica nezaposleno – istaknula je predsjednica udruge Otvoreno Kamensko Đurđa Grozaj. Radnica Štefica Relić iznenadila se, kaže, koliko i danas ima socijalno osjetljivih ljudi.

– Nedavno nas je posjetila jedna umirovljenica i svima donijela gablec, rasplakale smo se – kazala je Štefica.

Predsjedniku i gradonačelniku jučer su u znak zahvale darovale kravate koje su same izradile.

>> Radnice Kamenskog opet se podignule iz pepela

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije