Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi dani vrbana

I oni koji napuste Vrbane, rado se vrate, život je ovdje ljepši

vrbani
arhiva VL
10.09.2012.
u 08:43

Kvart koji je dugo bio poznat po aferi s nepitkom vodom uskoro dobiva vrtić i školu za oko 800 mlađih stanovnika

Prvi ikad Dani Vrbana, održani u samom srcu kvarta, ispred Osnovne škole Vrbani, okupili su protekloga vikenda stanovnike toga zapadnog dijela grada. Bila je to prilika da se međusobno upoznaju i razviju nove međususjedske odnose, ali i da izmijene iskustva o svakodnevici u kvartu koji je naglo “narastao” posljednjih godina gradnjom Vrbana III. Riječ o kvartu s desetak tisuća stanovnika, koji dijele slične probleme i nade kao i sugrađani u ostalim novijim dijelovima Zagreba.

Kamen temeljac

Iako su Vrbani najpoznatiji po aferi s neispravnom, tj. nepitkom vodom, donedavno je jedan od glavnih problema bio nedostatak škole i vrtića, no, nakon mnogobrojnih prosvjeda konačno je ove godine položen kamen temeljac za gradnju objekata koji će primiti oko 500 učenika i 300 predškolaca. To veoma veseli i Tomislava, koji je na proslavu došao, kako kaže, u goste s Vrbana III.

– Zezam se, sve su to Vrbani. Sviđa mi se tu živjeti, ponajprije zbog blizine Jaruna i dobre tramvajske povezanosti. Imali smo samo problema sa školom i vrtićem, ali sada, kad se izgrade, kao što su obećali, bit će još bolje – kaže otac dvoje djece koji u školu i vrtić odlaze na Srednjake i Jarun.

Sve ovisi o novcu

Vrbani, danas sa strukturom stanovništva svih slojeva i generacija, nekad su bili gotovo na rubu grada, a gradnja naselja u kojem su dotad bile obiteljske kuće, realizirana je 1984. kada su se doselile i Grozdana Šimunović i Stana Parlov.

– Nama je otpočetka tu lijepo. Tu smo odgojile djecu, koja sad žive u drugim kvartovima, ali uvijek se rado vraćaju – kažu veteranke Vrbana. Ipak, imaju zamjerke – fale im pošta, čitaonica i dom zdravlja, no shvaćaju da to sve ipak ovisi o financijskim mogućnostima grada. Dok je pošta nekad bila u Nami na Zagrebačkoj aveniji, za kulturne i zdravstvene potrebe moraju odlaziti u druge dijelove grada, pa je najbliži dom zdravlja za stanovnike Vrbana na Rudešu. No, nadaju se da će zajedničkim snagama uspjeti dobiti željene sadržaje, a prvi korak je da se susjedi zbliže, čemu su i organizirane priredbe za Dan Vrbana.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:53 10.09.2012.

Afera s vodom kao neki "zaštitni znak" Vrbana!? Dakle, krivo adresirano... Tko je polagao vodovodne cijevi u izolacijski premaz unutar zgrade, pa je posljedično došlo do prodora agresivnih kemikalija kroz stijenku plast. cijevi, e taj snosi jedinu i isključivu krivnju. Voda je na vodomjeru zgrade bila zdravstveno ispravna, a sve iza vodomjera je tzv. "gazdino" odnosno cijevni sustav iza vodomjera nije više nadležnost gradske komunale.

MI
Milkica
10:58 10.09.2012.

Pa dobro jeste vi normalni??? Prvi IKAD Dani Vrbana??? Znači postoje prvi i "prviji", tj. "prvi ikad". Jelena Kovačević ili mora ponovno u školu ili mora dobiti otkaz, tj. treba biti premještena na neko drugo radno mjesto, ali nikako ne bi smjela pisati za novine. Sramota!

LI
LILLIT
10:17 11.09.2012.

Ruzna slika!!! Beton i jedno jedino drvo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije