Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

I krajem ovog ljeta budite zvijezda Mliječne staze!

Mliječna staza
Foto: Promo
1/4
21.08.2018.
u 11:09

UNICEF-ova humanitarna utrka s ciljem podrške udomiteljstvu najmlađe djece

Cilj druge UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza jest prikupljanje sredstava za opremanje udomiteljskih obitelji koje se brinu o najmlađoj djeci. Ovogodišnja utrka Mliječna staza održat će se u nedjelju 9. rujna pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. U jutarnjim satima održat će se revijalna dječja utrka uz brojne edukativne i zabavne aktivnosti za cijelu obitelj, dok će se u poslijepodnevnim satima održati utrke na 5 i 10 kilometara.

„Pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže na humanitarnoj utrci Mliječna staza! Osigurajmo zajedno da udomiteljske obitelji dobiju sve što im je potrebno za brigu o najmlađoj djeci”, poručila je glumica Bojana Gregorić Vejzović, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje.

Foto: Promo

„Imala sam priliku družiti se s udomiteljima koji su svoje domove i srca otvorili za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kao majka, znam koliko je djeci važno da se imaju na koga osloniti, naročito u prvim godinama, koje su posebno osjetljivo razdoblje. Zato me raduje što mogu podržati ovu akciju, i pozivam sve trkače da mi se pridruže na utrci i pomognu udomiteljskim obiteljima”, kazala je Nevena Rendeli Vejzović, televizijska urednica i voditeljica.

Prema posljednjim podacima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u udomiteljskim obiteljima za djecu i mlade trenutačno je smješteno 2290 djece. Istovremeno, u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi smješteno je 1766 djece. Kako bismo promicali obiteljsku skrb za svako dijete, UNICEF u rujnu u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokreće kampanju „Svako dijete treba obitelj”, kojoj je cilj povećanje broja udomiteljskih obitelji.

Foto: Promo

Utrka Mliječna staza najavit će početak nacionalne kampanje „Svako dijete treba obitelj”, kojoj je cilj potaknuti što veći broj obitelji u Hrvatskoj da se prijave i pruže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi brižno obiteljsko okružje za rast i razvoj. Utrka će i ove godine okupiti odrasle i djecu, rekreativne i profesionalne trkače, donositelje odluka, korporativni sektor i poznate osobe. Prihod od kotizacija bit će usmjeren u opremanje udomiteljskih obitelji u kojima su smještena najmlađa djeca. Za najmlađu djecu i udomiteljske obitelji koje se o njima brinu UNICEF će osigurati kolica, sjedalice za auto, krevetiće, komode za prematanje, stolce za hranjenje i drugu potrebnu opremu.

Više informacija o utrci možete pronaći na internetskoj stranici www.mlijecnastaza.hr i Facebook stranici UNICEF-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije