Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVOLJNIJI PRIJEVOZ

I Eko Taxi ruši cijene: Start vožnje 8,80, a kilometar 5 kuna

Konkurencija je potresla stoljetno udruženje (1)
Jurica Galoić/Pixell
10.01.2012.
u 20:15

Nakon Radio taksi Zagreba, cijenu sada ruše i drugi taksisti. Eko Taxi sa svojim vozilima na struju snizio cijene 30-ak posto.

Taksi prijevoznici u gradu bore se za naklonost putnika pa pojedine prijevozničke tvrtke ruše cijene ne bi li njihove usluge bile još jeftinije. Tako je i u Eko Taxiju. Tvrtka Vjekoslava Marijanovića startnu cijenu vožnje smanjila je sa 14 na 8,80, a cijenu kilometra sa 5,80 na ravno pet kuna.

– Napravili smo analizu nakon tri mjeseca i vjerujemo da ćemo biti pristupačniji građanima i dobro poslovati. Stranke su ionako najčešće oduševljene kada vide da auti idu na struju i zainteresirani su za novu tehnologiju i nova iskustva – kaže Marijanović.

Dodaje da su sistem naplate vožnje modernizirali pa se sada u njihovim vozilima mogu "peglati" i kreditne kartice. Trenutačno se na ulicama metropole nalazi 35 zelenih taksija koji voze na struju. S novom cijenom "zeleni" taksi starta jeftinije od vozača Radio taksija Zagreb (9,90 kn), a Cammeo u cijeni starta od 15 kuna uključuje prva dva kilometra. Najdugovječnije taksi udruženje kilometar naplaćuje 4,90 kuna.

Komentara 20

Avatar Vucibatina
Vucibatina
21:32 10.01.2012.

Sad smo jeftiniji i još ekološkiji !

AM
Axis Mundi
22:10 10.01.2012.

i vrijeme je da taksi postane normalno prijevozno sredstvo, a ne da triput moraš razmislit\' hoćeš li uzet\' taksi ili nećeš. i da te još pritom svatko izvoza po svojoj cijeni, kako je još donedavno i bilo.

KA
Karoje
21:43 10.01.2012.

A ovi će i dalje igrati šah na kolodvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije