Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival tehničkog

I djeca iz Manchestera učila kako od šperploče oblikovati glagoljicu

festival tehničke kulture (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
13.05.2013.
u 17:00

Izrađivali zmajeve, lansirne raketne rampe...a svoje su zamisli izložile i 52 učeničke zadruge iz RH i gosti iz Engleske

Radionica raketnog modelarstva ili izrade zmajeva samo su dio prvog Festivala tehničke kulture, koji se za vikend odvijao u Boćarskom domu. Osim toga, posjetitelji su mogli svjedočiti raznim prezentacijama, projekcijama i izložbama.

– Ideja je da djeci približimo tehničku kulturu te da kreativno iskoriste slobodno vrijeme - rekla je organizatorica Zdenka Terek, te dodala da je u sklopu festivala i 25. Smotra učeničkog zadrugarstva, na kojoj sudjeluju 52 učeničke zadruge iz cijele Hrvatske i engleskog Manchestera. Djeca su pilila, lijepila, osmišljavala lansirne rampe za svoje rakete, a neki su, zaintrigirani hrvatskim pismom, od šperploče modelirali slova glagoljice, koja su kasnije koristili kao okvire za slike.

– Profesor tehničkog preporučio nam je da dođemo, a otkako smo sjele nismo se ustale nijednom - rekle su učenice Iva i Doria iz OŠ Ivana Cankara. Učeničke su zadruge, pak, izložile svoje proizvode, za koje se nadaju da će plasirati na tržište kao suvenire. Primjer su kape s prigorske nošnje, slične onima u Remetama, a koje su učenici preoblikovali u posudu od keramike. OŠ Nad lipom izložila je drvene igračke učenika u posebnom programu, kojima je radionica, kažu, ujedno i terapija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije