Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošaljite prigovor

I dalje vam ne odvoze otpad? Pitali smo Holding hoće li ipak smanjiti račun, evo što su rekli

Zagreb: Radnici Čistoće odvoze odvojeno prikupljeni papir
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.07.2022.
u 13:24

Ako i nakon ovog pojašnjenja korisnik smatra da mu nije izvršena usluga, odnosno da su mu izostala dva ili više odvoza miješanog komunalnog otpada, po zaprimanju jedinstvene uplatnice Zagrebačkog holdinga d.o.o., može uložiti pisani prigovor na e-mail.

Problemi s odvozom otpada u Zagrebi i dalje su vrlo aktualni, a stanovnici i dalje na društvenim mrežama dijele fotografija pretrpanih kontejnera za miješani i reciklabilni te biootpad. Želimo manje račune jer nam se usluga ne ispunjava, ponavljaju već tjednima, a kad smo ih prije mjesec dana pitali hoće li zbog neodvoza računi biti manji, rekli su nam da da neće. 

No, stvari su se, izgleda promijenile, pa su korisnici društvenih mreža počeli dijeliti prepiske sa službama Čistoće u kojima im se objašnjava, ako im se dva puta ili više puta nije odvezao otpad, da mogu poslati prigovor i napraviti korekciju računa.

Foto: Privatna arhiva

Da se može poslati prigovor, potvrdili nam to u Holdingovoj podružnici, ali nisu nam odgovorili hoće li doći do korekcije.

"Izostanak odvoza otpada na pojedinim područjima je izvanredan i posljedica je privremenih operativnih poteškoća, ali i pozitivnih promjena navika korisnika koji više odvajaju otpad. Sukladno tome, podružnica Čistoća kontinuirano prilagođava frekvencije odvoza otpada na način da povećavamo mjesečni broj dovoza odvojeno prikupljenog otpada (papir, plastika) uz smanjenje broja odvoza miješanog komunalnog otpada, tamo gdje je to potrebno. Ističemo da je svakom korisniku usluga odvoza otpada na kraju izvršena, u nekim slučajevima u drugom terminu, a u pojedinačnim slučajevima u terminu sljedećeg odvoza. Podružnica Čistoća trpi posljedice višegodišnjeg nedovoljnog ulaganja u infrastrukturu i vozni park, niske raspoloživosti radne snage, ali i globalne krize koja utječe na dostupnost rezervnih dijelova za mehanizaciju i vozila. I ovim putem se građanima ispričavamo i molimo ih za razumijevanje. Operativne poteškoće se rješavaju te se uskoro očekuje stabilizacija poslovnih procesa i uspostavljanje redovitog odvoza otpada.

Ako i nakon ovog pojašnjenja korisnik smatra da mu nije izvršena usluga, odnosno da su mu izostala dva ili više odvoza miješanog komunalnog otpada, po zaprimanju jedinstvene uplatnice Zagrebačkog holdinga d.o.o., može uložiti pisani prigovor na e-mail adresu holding.centar@zgh.hr, cistoca.reklamacije@zgh.hr ili poštom na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, uz navođenje datuma izostanka odvoza. Rok za podnošenje reklamacije na račun je 30 dana od dana dospijeća računa za pruženu javnu uslugu", odgovorili su nam. 

Ključne riječi

Komentara 7

KO
komentatorv3
14:11 04.07.2022.

Jej dobri su ovi pajaci, “visegodisnjeg neulaganja”… do vas je odvoz bil kolko tolko dobar, sad ne sljaka nis…

FU
fuji91
14:07 04.07.2022.

Kaj se prije Tomaševića nisu kvarili kamioni.? Evo danas sam zvao cistocu jer mi kasni odvoz 7 dana i covjek kaze da se kamioni ucestalo kvare unazad godinu dana. Ma nemam rijeci. :)

SP
Split71
13:47 04.07.2022.

da bum oni to riješili,al,neznaju kako,jer da nemaju iskusta u planiranju i sredivanju stvari jer da su oni samo za rušenje i demostracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije