Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i ovo je sad privremeno

I dalje gužve: Ništa od probijanja izlaza s Paromlina na Vukovarsku

paromlin parkiralište
Goran Jakuš/Pixsell
05.04.2016.
u 08:00

Vozači popodne nerijetko čekaju dulje od pola sata da iziđu s parkirališta, gdje bude parkirano i tisuću vozila

Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić nedavno je na sjednici Gradske skupštine upozorio na ogromne gužve koje se u popodnevnim satima stvaraju na križanju Trnjanske i Ulice Grada Vukovara, kada tisuću vozača krene s parkirališta na Paromlinu, zbog čega se u koloni čeka dulje od pola sata.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je tada da će pitati prometne stručnjake može li se napraviti izlaz izravno s parkirališta na Vukovarsku, a ovih je dana stigao odgovor da to nije moguće.

– Prostor Paromlina zaštićeni je graditeljski sklop povijesne cjeline i nije planiran kao parkiralište, već je površina za te namjene iskorištena privremeno – kazali su iz Ureda za promet dodajući da probijanje izlaza nije moguće.

Istaknuli su da bi, s obzirom na to da je u neposrednoj blizini autobusni terminal na Glavnom kolodvoru, svako dodatno spajanje parkirališta na postojeće prometnice ili omogućavanje prolaza vozila preko terminala dovelo do poremećaja u odvijanju javnog gradskog autobusnog prometa, koji ima prvenstvo u odnosu na individualni motorni promet.

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:27 05.04.2016.

Hm, tipični Banditićizam tipa idemo delati. Neko bubne ideju, svi viknu bravo, dela se, krkaju prasići, svi sretni se raziđu i rođosi punih džepova i politički neimari koji upišu plusić u svojoj političkoj karijeri. Nakon par dana, kad se vidii sra nje, ponovo se dela i tako nekoliko puta. Moja ideja je da se to parkiralište spoji ispod zemlje, direktno na fontane malo niže, pa da svi odmah imaju i pranje auta nakon parkinga. To nema ni Beč, na kojeg se naš gradonačelnički neimar stalno poziva. Cijena? - Prava sitnica.

HR
Hrabraja
09:04 05.04.2016.

Pa oni ne mogu srediti skretanje s Culinecke ma Slavonsku vec 50 godina, a ne moze biti jednostavniji zahvat.

DU
Deleted user
08:25 05.04.2016.

Za pretpostaviti je da za poziciju šefa zagrebačkog HDZ treba imati bar malo zdravog razuma. Koji bi čovjeku pomogao prije nego što postavi neko pitanje jer se sam upoznao sa prometnom situacijom. A nije, pa kao sljedeći prijedlog možemo očekivatiti ukidanje autobusnog terminala na Glavnom kolodvoru kako bi vozači u automobilima mogli nesmetano koristiti parkiralište. Jer autobusi s Glavnog kolodvora ionako voze prazni, a ako u njima ima nekog, tko šljivi građane koji ih koriste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije