Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksisti

I Cammeo i Grad žale se Josipoviću i premijerki Kosor

taksi
Anto Magzan/Pixsell
24.03.2011.
u 23:15

Iz riječke tvrtke poslali su predsjedniku države zahtjev da ih primi zbog poteškoća na koje nailaze u Zagrebu

Nakon što su iz Taxi Cammea uputili pismo predsjedniku države Ivi Josipoviću, a i premijerki Jadranki Kosor, zbog problema oko taksi-natječaja u metropoli, sada se na iste adrese oglasila i gradska uprava.

Problemi s Riječanima

- Poslali smo predsjedniku zahtjev da nas primi u vezi sa zapošljavanjem 450 ljudi. U ovim vremenima kada svi otpuštaju, mi zapošljavamo, a od nikoga nismo dobili pomoć ni subvencije. Spomenuli smo i da imamo poteškoće, ali nismo ih precizirali - potvrdio je Vladimir Minovski, direktor "Cammea". Da bi stvari postavio na mjesto i kako svojim "mušterijama" ne bi ostao dužan, pismeno će se predsjedniku države obratiti i gradski Ured za promet.
U dopisu Josipoviću spomenuti ured ogradio se od prozivki da stvara poteškoće ponuđačima na zagrebačkom taksi-natječaju. Objasnili su da su za sporu realizaciju liberalizacije odgovorni sami ponuđači. Ističu da "Cammeo grupa", koja objedinjuje tri tvrtke (Cammeo d.o.o., Autoprijevoz Oliva d.o.o. i Autoprijevoz Modem d.o.o.), ima najviše problema.

Nepoznavanje grada

Nedovoljna motiviranost, nepoznavanje osnovnih podataka o povijesti i razvoju Zagreba te velik broj mladih i neiskusnih vozača Josipoviću iz Grada navode kao glavne probleme za dobivanje taksi-dozvola. Ukupno je Cammeo grupi tako do danas dodijeljeno 76 dozvola, a ne 150 koliko su najavljivali iz te riječke tvrtke. Međutim, prema tvrdnjama Minovskog, krajnji broj dozvola bit će 90. Taksistima, obrtnicima, koji su dobili po jednu ili dvije dozvole za rad, dodijeljeno je također 90 dozvola čime je konačan zbroj novih taksi-prijevoznika 180. No, na ulicama još nije "gužva", novi taksisti obrtnici traže da ih se primi u Radio taksi Zagreb, a Minovski čeka tehnički pregled. Za preostale dozvole, njih 83, uskoro će biti natječaj.

Komentara 32

DU
dudo9
11:02 14.04.2011.

širi se istina o crnilu g. Minovskog i tvrtke Cammeo, sve više svjedočenja o nezakonitim radnjama u toj tvrtki. novilist hr ; RI TV ; Kanal RI ; mediji su uvidjeli ozbiljnost i težinu iskaza bivših djelatnika

VI
Vito
06:27 25.03.2011.

Nedovoljna motiviranost, nepoznavanje osnovnih podataka o povijesti i razvoju Zagreba te velik broj mladih i neiskusnih vozača Nedovoljna motiviranost? - koje li gluposti, želiš biti taxist, prijaviš se za taj posao, a onda ti neki idiot napiše da si nedovoljnoo motiviran nepoznavanje osnovnih podataka o povijesti i razvoju Zagreba - svi taxisti koliko ih sad vozi po zagrebu moraju proći isti test - stari taxisti su ostali bez licenci za taxi usluge, ali za \"mir u kući\" grad im je produžio rad, što je protuustavno, jer novi nemaju isti početni položaj velik broj mladih i neiskusnih vozača - dioti, tko je od vas počeo voziti taxi kad je prešao 40, 50, 60 godina starosti? - svi ste počeli mladi i neiskusni, tako da je ova činjenica blesava do srži zbog \"hvatanja za slamku\" s potpuno krivim razlozima

KA
Karington
15:37 04.04.2011.

Vito...imaš li ti drugog posla u životu osim ovdje pisati gluposti? Ispravak samo za tebe, radi se o 200000km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije