Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
160 natjecatelja

I Bandić trčao sa studentima utrku '162 stube' - evo koliko mu je trebalo!

Utrka 162 stube
Luka Stanzl/Pixsell
22.02.2014.
u 19:33

U utrci je, sa simboličnim brojem jedan, sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić kojemu je trebalo nešto više od 27 minuta da stigne do cilja

Ni kiša danas nije spriječila više od 160 natjecatelja koji su sudjelovali u osmoj po redu utrci „162 stube“, u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF-a i Studentskog zbora, kojom žele promovirati kardiovaskularno zdravlje. Na trasi Mesićeva, Grškovićeva, Rockefellerova ulica, Schlosserove stube, dugačkoj 4,5 kilometara, najuspješniji je bio 24-godišnji student medicine Antun Pavelić koji je prvi stigao na cilj za 13,55 minuta.

- Ovo mi je prvi put da sudjelujem i utrka je jako zabavna. Inače treniram s atletskim klubom Agram na Jarunu, tako da mi nije bilo teško sudjelovati. Preporučio bih svakome jer se isplati – poručio je Antun koji je za prvo mjesto osvojio 400 kuna poklon bona.

U utrci je, sa simboličnim brojem jedan, sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić kojemu je trebalo nešto više od 27 minuta da stigne do cilja. Po prvi puta je ove godine, osim Gradskog ureda za zdravstvo, sponzor utrke bila zaklada Hrvatska kuća srca.

- Ovo je osobito važno, jer su organizatori studenti medicine koji već u ranoj dobi kao mladi budući stručnjaci inzistiraju na preventivnim radnjama kako bi kasnije liječnici, zapravo, imali što manje posla. Podatak da u Zagrebu ima više od 60 tisuća pretilih osoba, pokazuje kako građani, nažalost, nisu dovoljno fizički aktivni – istaknula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum, te dodala kako joj je simpatična ta dimenzija „162 stube“ jer su njoj, kao i ostalim studentima medicine, Schlosserove stube predstavljale poteškoće.

- Ranom zorom bismo dolazili na fakultet, peli se stubama i po snijegu i ledu. Kada bi išla na ispit poželjela bih i da ih je 262, ali opet, kada bi položila, ne bi ih niti osjetila od sreće. Obilježile su mi život – prisjetila se Šitum.

Komentara 6

GO
google385
22:55 22.02.2014.

pavelic prvi

ĆA
ćaćaća
15:46 23.02.2014.

jel drug bandić stavio maršala na majicu :)))

2X
2Xgeneral
10:59 23.02.2014.

A ja naivan mislio da je drug matan Miki Banbinjo sa svojim Kalinićijem na NASIPIMA sa svojim građanima i hvata vodu ali čini se da je specializirao hvatanje magle!!! Samo da se ne ozljedi! - u magli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije