Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

I Bandić trčao sa studentima utrku '162 stube' - evo koliko mu je trebalo!

U utrci je, sa simboličnim brojem jedan, sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić kojemu je trebalo nešto više od 27 minuta da stigne do cilja
22. veljače 2014. u 19:33 6 komentara 4468 prikaza
Utrka 162 stube
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ni kiša danas nije spriječila više od 160 natjecatelja koji su sudjelovali u osmoj po redu utrci „162 stube“, u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF-a i Studentskog zbora, kojom žele promovirati kardiovaskularno zdravlje. Na trasi Mesićeva, Grškovićeva, Rockefellerova ulica, Schlosserove stube, dugačkoj 4,5 kilometara, najuspješniji je bio 24-godišnji student medicine Antun Pavelić koji je prvi stigao na cilj za 13,55 minuta.

- Ovo mi je prvi put da sudjelujem i utrka je jako zabavna. Inače treniram s atletskim klubom Agram na Jarunu, tako da mi nije bilo teško sudjelovati. Preporučio bih svakome jer se isplati – poručio je Antun koji je za prvo mjesto osvojio 400 kuna poklon bona.

U utrci je, sa simboličnim brojem jedan, sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić kojemu je trebalo nešto više od 27 minuta da stigne do cilja. Po prvi puta je ove godine, osim Gradskog ureda za zdravstvo, sponzor utrke bila zaklada Hrvatska kuća srca.

- Ovo je osobito važno, jer su organizatori studenti medicine koji već u ranoj dobi kao mladi budući stručnjaci inzistiraju na preventivnim radnjama kako bi kasnije liječnici, zapravo, imali što manje posla. Podatak da u Zagrebu ima više od 60 tisuća pretilih osoba, pokazuje kako građani, nažalost, nisu dovoljno fizički aktivni – istaknula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum, te dodala kako joj je simpatična ta dimenzija „162 stube“ jer su njoj, kao i ostalim studentima medicine, Schlosserove stube predstavljale poteškoće.

- Ranom zorom bismo dolazili na fakultet, peli se stubama i po snijegu i ledu. Kada bi išla na ispit poželjela bih i da ih je 262, ali opet, kada bi položila, ne bi ih niti osjetila od sreće. Obilježile su mi život – prisjetila se Šitum.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • google385:

    pavelic prvi

  • ćaćaća:

    jel drug bandić stavio maršala na majicu :)))

  • 2Xgeneral:

    A ja naivan mislio da je drug matan Miki Banbinjo sa svojim Kalinićijem na NASIPIMA sa svojim građanima i hvata vodu ali čini se da je specializirao hvatanje magle!!! Samo da se ne ozljedi! - u magli?