Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MEDVEDNICI

Hunjka postala hotel "Janica"!

04.04.2002.
u 00:00

* Dom obrtnika Hunjka, promijenio je šestoricu zakupaca samo u posljednjih pet godina, a novi je Ivan Kunder koji će pokušati udahnuti novi štih

Sljemenski Dom obrtnika Hunjka, koji su obrtnici sagradili 1987., promijenio je dosad brojne zakupce, šestoricu samo u posljednjih pet godina. Udruženje obrtnika grada Zagreba otkazivao bi im ugovor jer nisu redovito plaćali zakupninu, nudili su nekvalitetnu i skupu uslugu, a sam objekt loše su održavali. Prije mjesec i pol dana zakupio je, na deset godina, novi zakupac - Ivan Kunder.

Po zvanju elektrostrojarski inženjer, Kunder se prvi put našao u ugostiteljstvu procjenjujući da ovaj objekt ima velik potencijal. Čim je preuzeo dom, Kunder je počeo uređivati okoliš i sam objekt - koji je nedavnom kategorizacijom dobio status hotela s jednom zvjezdicom. U čast naše mlade skijaške zvijezde, odmah ga je prozvao Hotel "Janica" - mada taj naziv Zagrepčani, osobito obrtnici, zacijelo neće prihvatiti. No, koristit će ga vjerojatno turističke agencije, s kojima zakupac namjerava surađivati, pa je taj naziv unijet i u nove prospekte.

Ideja mu doista ne nedostaje. Za koji dan unutrašnjim uređenjem nastojat će objektu udahnuti u pravom smislu obrtnički štih i atmosferu - postavom brojnih fotografija starih obrta i radionica, alata i drugim detaljima. Naći će se oni i u 20 soba, jer svaku će urediti (uz pomoć i sponzortsvo pojedinih cehova, nada se) u znaku nekog obrta po kojemu će onda dobiti i ime, npr. soba Klobučar, Keramičar, Licitar... Mlada akademska slikarica Maja Popović na zidovima restorana ispisala je riječi starih hrvatskih pjesama, a sada crta legendu o sljemenskoj Crnoj kraljici.

Posjetiteljima se obećaje raznolika i kvalitetna ugostiteljska ponuda i to po cijenama uobičajenima u sljemenskim objektima (obrtnicima i uz 10 postotni popust!). Kunder spominje i organiziranje proslava dječjih rođendana, te kompletnih sljemenskih svadbi.

- Hunjki ne trebaju milijuni - smatra novi zakupac Hunjke. - Za početak bi bilo dovoljno uložiti 100-200 tisuća kuna, a za višu kategoriju hotela možda stotinjak tisuća maraka. No, i skromnu početnu svotu nakon višemjesečnog obilaženja banaka nisam uspio dobiti, iako bi rezultirala i s deset novih radnih mjesta, pa ću se morati snaći nekako drukčije. Najkasnije 1. svibnja planinarima ćemo otvoriti i Staru Hunjku, sada pod nekadašnjim nazivom Rauchova lugarnica, u kojoj ćemo im ponuditi ono po čemu je i bila poznata i omiljena: odličnu domaću hranu po popularnim cijenama.

Nina Godrijan-Videc

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije