Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA MEDALJE

Hugo Chavez grije pola milijuna siromašnih Amerikanaca

chavez
AFP
12.01.2012.
u 17:36

Chavezov program pomoći Citgo - Venezuela od 2005. godine potrebitima u SAD-u isporučuje 455 litara besplatnog lož ulja godišnje po osobi, čime im uvelike olakšava život

Hugo Chavez, kojeg Bijela kuća predstavlja neprijateljem države, godišnje ''grije'' srca pola milijuna Amerikanaca, objavila je Russia Today.

Kad bi se američke državne službenike pitalo, lider Venezuele zasigurno ne bi bio na njihovoj listi najpopularnijih svjetskih državnika. No, siromašni Amerikanci koji hladne zime preživljavaju zahvaljujući Chavezovu programu pomoći kojim od 2005. godine tisućama diljem SAD-a isporučuje besplatne godišnje zalihe lož ulja, posvjedočili bi drukčije.

Chavezov program pomoći Citgo - Venezuela od 2005. godine potrebitima isporučuje 455 litara besplatnog lož ulja godišnje po osobi, čime im uvelike olakšava život.

Jedna od korisnica filantropskog programa je i umirovljenica Alice Maiotis (77) iz New Yorka čiji su mjesečni prihodi jedva dostatni za preživljavanje tijekom toplijih dana pa joj borba da osigura topao dom tijekom dugih i hladnih zimskih mjeseci postaje sve teže i teža. Nemoguće joj je izdvojiti 600 dolara za lož ulje, pa joj gorivo iz Venezuele spašava život.

Zahvalnost građana SAD-a ne dijeli i predsjednik Barack Obama koji je u intervjuu venezuelanskom listu ''El Universal'' prozvao Chaveza odgovornim za ograničavanje ljudskih prava i ugrožavanje demokratskih vrijednosti.

Prozvani vođa nije ostao dužan Obami pa mu je poručio da je njegova vladavina najveće razočaranje crnačkim zajednicama u SAD-u.

Ključne riječi

Komentara 63

TO
Toni50
18:42 12.01.2012.

Prozvani vođa nije ostao dužan Obami pa mu je poručio da je njegova vladavina najveće razočaranje crnačkim zajednicama u SAD-u. Zasigurno je jedno bilo kako bilo Hugo nije lud nimalo i poznaje i govori istinu koju si mnogi u demokracijamaa nesmiju priuštiti...

ŠU
šumaherr
19:00 12.01.2012.

Bravo! Koji car. Kad već najmoćnija država nema.

OR
orisis
19:08 12.01.2012.

Ima Hugo svojih momenata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije