Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika oporbe

HSLS: Zašto Tomašević baca u vjetar 50 milijuna kuna 'ulupanih' u koncept gospodarenja otpadom?

Zagreb: Tomašević najavio smjenu Upravnog vijeća poliklinke
Zeljko Hladika/PIXSELL
25.10.2021.
u 15:34

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i HSLS-ov gradski zastupnik Kristijan Jelić održali su danas konferenciju s temom prodaje grqadskih nekretnina i gospodarenja otpadom

Zašto grad ne prodaje prostore koji mu stvaraju trošak, a tek onda one koji su u funkciji, zapitali su se HSLS-ovi zastupnici Kristijan Jelić i Darko Klasić na konferenciji za medije. Na presici su pozdravili povlačenje odluke gradonačelnika Tomaševića o prodaji 17 gradskih prostora i 11 garaža te dodali kako je u vlasništvu grada 500 poslovnih prostora van funkcije. Gradsku upravu pozvali su i da građanima omogući pristup registru stambenih i poslovnih nekretnina u vlasništvu Grada koje nisu u funkciji aktivnog korištenja. 

-Zagreb treba odrediti strateški ključne projekte kojima će upravljati. Kvatrić, Zagrepčanka, Gredelj, Nada Dimić, Paromlin, Hipodrom, Zagrebački velesajam, odnosno cjelokupan Zagreb na Savi, neki su od mogućih prostora u pogledu kojih postoji prilika za privlačenje privatnih ulaganja u okviru transparentnih međunarodnih natječaja i na temelju konzultacija s građanima - poručili su Klasić i Jelić. 

Kritizirali su i najavljeno osnivanje radne skupine za gospodarenje otpadom naglasivši kako u vlasništvu grada postoji tvrtka, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom, koja se bavi tom problematikom.

-Gradonačelnik uporno nastavlja s uspostavom paralelnog sustava upravljanja u Zagrebu, pa je na tom tragu i osnivanje radne skupine za gospodarenje otpadom. U obrazloženju se navodi da je glavna zadaća radne skupine osmišljavanje novog koncepta gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu.  ZGCO je osnovan da implementira postojeći koncept na temelju već izrađene studijsko-projektne dokumentacije i ishođene dozvole za sortirnicu i kompostanu. Znači li to da će Zagreb baciti u vjetar više od 50 milijuna kuna, koliko je grad već uložio u pripremu postojećeg koncepta za gospodarenje otpada - zapitali su se HSLS-ovci. 

 

 

 

Komentara 9

TM
trade_mark
16:18 25.10.2021.

zašto hsls ima potrebu skretati pozornost na sebe nakon što je bandiću, zajedno s kriminalnom organizacijom hadeze, omogućio milijunske krađe i unazadio zagreb za 30 godina?

LL
lijepa_li si
18:47 25.10.2021.

ma hajte, 50 milijuna je sića za naše tzv. reformatore, a zelene. kao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije