Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštro po Tomaševiću

HSLS: Zagreb polako, ali sigurno postaje od Kantograda Smećograd

Zagreb: Darko Klasić govorio o izmjenama zakona o studentskom radu i povećanju maksimalno neoporezivih prihoda studenata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.06.2022.
u 14:43

Dnevno je 20-30 posto kamiona Čistoće u kvaru, napominju, i ne odvozi otpad, ZET smanjuje vozni red zbog neispravnih autobusa i tramvaja, prometne gužve sve su veće, pri čemu polovičnim rješenjima i odlukama gradske uprave samo doprinosi se zagušenju prometa na zagrebačkim ulicama.

Zagrebački HSLS je na konferenciji za novinare "opleo" po gradonačelniku  Tomaševiću, njegovom kadroviranju i načinu upravljanja metrolom. Više od godinu dana kasnije, on se i dalje bavi kadroviranjem, Zagreb propada. 

– Gradska uprava i dalje se bavi sama sa sobom, dok Zagreb polako, ali sigurno postaje od Kantograda Smećograd te grad bez inicijative i planova u pogledu rješavanja svojih nakupljenih komunalnih problema. Gdje su nestala predizborna obećanja Tomislava Tomaševića i gdje je nestao plan upravljanja Gradom Zagrebom koji je napisalo 10 000 stručnjaka platforme Možemo? Ili je to bio samo popis dobrih želja bez razrađenog operativnog plana provođenja konkretnih politika? – poručio je Darko Klasić, predsjednik gradskog ogranka. 


Dnevno je 20-30 posto kamiona Čistoće u kvaru, napominje, i ne odvozi otpad, ZET smanjuje vozni red zbog neispravnih autobusa i tramvaja, prometne gužve sve su veće, pri čemu polovičnim rješenjima i odlukama gradske uprave samo doprinosi se zagušenju prometa na zagrebačkim ulicama.

– Broj neupisana djece u zagrebačkim vrtićima također je rekordan, gradskim školama kasnite s plaćanjem režija i više od četiri mjeseca, problemi se gomilaju, a gradonačelnik ili promovira nove idejne projekte ili reciklira Bandićeve projekte u svrhu vlastite promocije, bez mogućnosti njihove realizacije u dogledno vrijeme – poručuju iz stranke. 

Na dnevnom redu sjednica Skupštine Grada Zagreba očekujemo nakon godinu dana rada gradske uprave strateške programe i planove za Zagreb i Zagrebački holding, poput izrade novoga GUP-a, plana gospodarenja otpadom s jasno utvrđenim vremenskim okvirom, izrade prometne studije, izrade kvalitetne urbane aglomeracije proširenjem kanalizacijske i vodovodne mreže za sve građane Zagreba, izrade operativnih programa i planova proširenja kapaciteta vrtića i škola te drugih programa koji su važni za održavanje i poboljšavanje kvalitete života u Zagrebu, poručuju u HSLS-u. 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
22:35 17.06.2022.

Bas su se pravi nasli. A drzali su svijecu velikomb. Ako nemaju kaj pametno predloziti - bolje da sute.

KA
kažemja
16:18 17.06.2022.

HSLS ??? Koja je to stranka i koga uopće zastupa?

SN
Snasasasalasa
18:52 19.06.2022.

Smece treba bacati u kantu a ne pokraj kante. Pametnome dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije