Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
govorili o pčelarima

HSLS: Svi koji su od gradske uprave očekivali zelene politike, jako su se prevarili

Zagreb: HSLS o događanjima u Zrinjevcu i Gradskim grobljima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
15.05.2023.
u 12:59

- Umjesto o stanju u gradskim poduzećima, brinu o ideološkim temama - istaknuli su i pritom se referirali na odluku o promijeni imena 10 ulica nazvanih po dužnosnicima iz NDH.

Svi koji su od gradske uprave očekivali zelene politike, prevarili su se, smatra predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić. Na konferenciji ze medije upozorio je da je od jučer volonterska Gradska pčelarska služba 112 ostala bez dozvole za djelovanje u metropoli.

- Nova resorna pročelnica Ana Pavičić Kaselj kao ni gradonačelnik Tomislav Tomašević nisu čak pet mjeseci potpisali odobrenje za daljnji rad. Da apsurd bude veći, gradska uprava je neprofitnoj udruzi koja koordinira radom pčelara, oduzela prostor koji je niz godina koristila za svoj rad - istaknuo je Klasić.

Gradonačelniku HSLS-ovci zamjeraju i odbijanje prijedloga za dozvolu urbanog pčelarstva.

- Prema toj su logici Beč, Pariz, Ljubljana i drugi europski gradovi "zaostali", a njihovi napori u očuvanju bioraznolikosti "promašeni" i "neodrživi" jer podupiru urbano pčelarstvo u svojim sredinama. - dodao je.

Jesu li zarasle gradske površine primjer zelene politike prema Tomaševićevu tumačenju i obećanju, pitaju se HSLS-ovci koji su Zagreb nazvali "nepokošenim gradom" i kazavši kako su zaprimili desetke pritužba da gradske površine i groblja nisu pokošena.

- Umjesto o stanju u gradskim poduzećima, brinu o ideološkim temama - istaknuli su i pritom se referirali na odluku o promijeni imena 10 ulica nazvanih po dužnosnicima iz NDH.

>> VIDEO: Drago mi je da je Šimić došao u Dinamo, nadam se da je spreman, jer neće mu biti lako

Komentara 2

DU
Deleted user
22:47 15.05.2023.

Ovaj nema pojma o cemu govori. Za odgovor bi se trebao obratiti Fakultetu poljoprivrede. Ocito ovo kaj govori je na zahtjev gradski pcelara koji zele unistiti divlje pcele. Pcelarstvom se svatko moze baviti -ali ne u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije