Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derutni objekt

Hotel Zagreb se ruši radi novog većeg kompleksa

hotel
Borna Filić/Pixsell
28.05.2012.
u 08:38

HUP bi gradio poslovno-stambeni kompleks u kojem bi mjesta bilo i za veći luksuzni hotel, a za to traže prenamjenu prostornog plana

Hotel Zagreb na Bundeku, koji je u vlasništvu HUP-a Zagreb (Hotelsko-ugostiteljsko poduzeće), inače vlasnika prestižnih hotela Panorame, Westina i Sheratona, prema planovima uprave trebao bi se rušiti, a na njegovu mjestu sagraditi dvostruko veći objekt, sa znatno luksuznijom ponudom.

Isplativije

Ovaj hotel danas raspolaže sa 48 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, restoranom, terasom i vlastitim parkiralištem, a zbog svojeg položaja odmah nasuprot parka Bundek i atraktivnost mu je znatno porasla.

– Postojeći hotel Zagreb nalazi se u zoni mješovite, pretežno stambene namjene, a naša je želja da ga zamijenimo suvremenijim zdanjem hotelskog tipa s pratećim sadržajima, za što nam je potrebno da se zona u urbanističkom planu iz pretežno stambene namjene promijeni u poslovno-stambenu – objasnio je ambicije Anđelko Leko, predsjednik uprave HUP-a.

Sadašnji urbanistički plan zahtijeva, naime, da čak 80 posto prostora bude u korist stambenih sadržaja, dok u HUP-u žele omjer 60 prema 40, i to u korist poslovnih prostora, koji su, kako kaže Leko, trenutačno na tržištu traženiji i isplativiji od stambenih prostora. Istaknuo je da bi izgrađenost parcele i broj etaža ostali u istim gabaritima kao i sada te da je jedina izmjena koju traže prenamjena budućega prostora.

Idealna lokacija

Plan za takve izmjene za sada je u rukama Gradske skupštine, koja se o njemu tek mora izjasniti, a ako vijećnici prihvate promjene, na mjestu sadašnjeg dotrajalog objekta u kratku roku mogao bi niknuti novi hotel u sklopu poslovno-stambenih jedinica.

Inače, o Lekinim planovima za rušenje hotela Zagreb i gradnju stambeno-poslovnog kompleksa pisalo se još 2010. godine, kada je i najavljeno da će se hotel srušiti već krajem te godine. Kao razlog što je tad odlučeno ne da se obnovi postojeći hotel, već da ga se sruši i ondje sagradi drugačiji kompleks, navedena je premala popunjenost hotelskih kapaciteta u cijelom gradu.

No očito je kriza usporila planove koji se sad, izgleda, ponovno “bude”.

– Hotel je na idealnoj lokaciji, koja bi, sagradi li se novi hotel, mogla postati privlačna i zanimljiva naročito poslovnim ljudima. Blizu je Velesajam, Zračna luka Zagreb, Arena Zagreb, kao i hipodrom, ali i samo jezero Bundek te postoji mogućnost brzog dolaska do centra Zagreba – ponovio je Leko kao zainteresirani investitor ne izjasnivši se ipak o visini ulaganja u novi projekt i rokovima realizacije

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rennchi
15:04 28.05.2012.

Čovjek za sva vremena ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije