Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Hotel I popunjen, u 'Fuliru' dva Brazilca

22. siječnja 2009. u 00:17 1 prikaza

Još je samo dva dana ostalo do seljenja “paklenog” navijačkog ludila i na ulice Zagreba. Grandiozna Arena Zagreb za subotnji će početak drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva biti puna navijača, a istražili smo i koji će hotel sljedećih dana ponijeti titulu najpopunjenijeg.

Igrači u Westinu
Na prvo mjesto sasvim sigurno dolazi najbliži, Hotel I u Remetincu.

– Hotel će za vrijeme drugog kruga biti sasvim popunjen. Zauzeto je svih 215 soba – rekli su nam na recepciji. U hotelu Westin smjestit će se igrači. Tako da će u hotelu biti igrači i logistika svake ekipe, rekli su u Ban toursu, službenoj agenciji rukometnog prvenstva. I hotel Esplanade bilježi veći broj rezervacija.

– Što se tiče rukometnog prvenstva, već imamo rezervacija, a još ih očekujemo tijekom sljedećih dana – rekla je Sandra Sokol iz Esplanade.

U samom centru grada, u hotelu Dubrovnik kažu da zasad imaju samo najave da će se kod njih smjestiti novinari koji prate prvenstvo te organizatori. Za navijače nam ne mogu još ništa reći jer sve ovisi o tome koja ekipa ulazi u drugi krug natjecanja.

U hotelu Palace pak kažu da imaju nešto više rezervacija nego lani, ali da smatraju kako to nema veze s prvenstvom, jer su to njihovi stalni gosti. U zagrebačkim hostelima ne primjećuju nikakvu promjenu u popunjenosti zbog prvenstva. Pomalo su zbog toga i razočarani, a u hostelu Nocturno kažu da je kod njih zasad “trulo”.

Nemaju previše gostiju
Situacija je malo bolja u hostelu “Fulir” u Radićevoj ulici. Tamo su se već smjestila dva Brazilca koji su došli samo zbog rukometnog prvenstva.

– Kao i za Snježnu kraljicu kad smo imali samo četiri Austrijanca, nemamo nešto više gostiju. U pravilu se ta prvenstva na nas ne odražavaju – rekao je Davor iz Fulira. U Ban toursu kažu da su Hrvatsku u prvom dijelu prvenstva najviše posjećivali Nijemci i Skandinavci te Mađari koji su bili na utakmicama u Osijeku. Ali u završnici prvenstva na zagrebačkim ulicama očekuje se najviše Francuza i Španjolaca te naravno – hrvatskih navijača.

znakovita fotografija
Nataša Janjić oglasila se po prvi put nakon kaznene prijave, javila joj se i Veljača
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice