Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika na rad

Holdingu hitno trebaju reforme 
i privatizacija

Holding
Borna Filic/Pixsell
14.02.2013.
u 09:00

– Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga

Kritika poslovanja Zagrebačkog holdinga izašla je iz okvira prepucavanja na relaciji između uprave i gradonačelnika Milana Bandića, pa su tako prva ozbiljnija upozorenja dali i ekonomski stručnjaci. Anto Bajo iz Instituta za javne financije i Marko Primorac s Ekonomskog fakulteta u svome su istraživanju istaknuli kako tvrtku treba hitno restrukturirati, privatizirati podružnice koje ne donose profit i opredijeliti je samo za pružanje komunalne djelatnosti.

Analizu temelje na razdoblju od 2006. do 2011. godine iščitavajući golema zaduženja uz nepovoljne i kratkoročne kredite. Tako smatraju da tvrtka neće moći otplatiti 2,2 milijarde kuna kredita koji dospijevaju u sljedećih pet godina pa smatraju da su reforme nužne. Iz Holdinga su kazali kako analiza nije otkrila ništa novo što uprava ne zna pa će plan restrukturiranja uskoro i predstaviti javnosti.

– Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

>>Holdingu ponovno snižen rejting, no mirni su

>>Mrtvi kapital – Od 627 garaža u Jelkovcu se koriste tek tri


Komentara 1

VV
Vražji Vrag
19:09 14.02.2013.

Kradu nas preskupim prijevozom, skupim parkiranjem, preskupim paukom - ima toga toliko da je to sve teško nabrojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije