Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački HNS:

'Holdingove cijene odavno nisu realne, cijena obnove javnog WC-a nije iznimka'

WC na Krešimircu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
30.04.2019.
u 13:51

Upozorili su na 'monopol Holdinga' koji unaprijed računa da će dobiti proračunska sredstva za održavanje, osnovni razlog preskupih troškovnika i radova koji se obavljaju po Zagrebu.

Iz zagrebačkog HNS-a u utorak su upozorili kako su već "odavno nerealne" cijene koje Zagrebački holding plaća za komunalne i radove na održavanju gradskih zelenih površina, pa tako nije iznimka ni obnova javnog WC-a na Trgu Petra Krešimira IV čiji se četvorni metar plaćao oko deset tisuća eura.

"Cijene kojima se na području gradskih četvrti i mjesnih odbora izvode komunalni radovi i radovi na uređivanju i održavanju zelenih površina odavno su nerealne i na žalost, nisu nikakva novost. Najnoviji slučaj na Krešimirovu trgu još je jedan primjer 'obnove' WC-a koji iznosi gotovo deset tisuća eura po kvadratu", ističu HNS-ovci u priopćenju.

Upozorili su na "monopol Holdinga" koji unaprijed računa da će dobiti proračunska sredstva za održavanje, osnovni razlog preskupih troškovnika i radova koji se obavljaju po Zagrebu.

Pojašnjavaju da mjesni odbori i gradske četvrti ne mogu ozbiljnije odlučivati o mnogo toga, a pogotovo ne o odabiru izvođača i cijenama radova. Naveden je i primjer skela na oronulim fasadama na koje se, tvrde, troše stotine tisuća kuna i to opravdava 'motiviranjem vlasnika na obnovu', dok se konkretno ništa ne redi.

"Sve dok pojedine djelatnosti, kao što je održavanje zelenih površina, ne prepustimo konkurenciji te mjesnoj samoupravi u Zagrebu osiguramo pravnu osobnost, financijsku samostalnost i mogućnost donošenja samostalnih odluka, imat ćemo monopolistički Holding, preskupe troškovnike i astronomske cijene zlatnih wc školjaka", zaključuju u zagrebačkom HNS-u.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:49 30.04.2019.

Baš ste to bistro detektirali... NIšta holding ne radi jer su totalno nesposobni i puni Milkica koje znaju samo skuhat kavu... Sve rade rođačke firme po napuhanim cijenama.... WC-i, nadstrešnice, stolice u Lisinskom, skele, fasade... Probajte ugradit vodomjer, odmah ćetee dobiti ime firme od koje morate uzet isti po troduploj cijeni ili nema odvojene vode.. Ali ionako psi laju, a karavane pune pare za odabrane prolaze u banana državi... Stoka sitnog zuba će se najest graha i žuje i lajat na mjesec kao i do sada..

DU
Deleted user
15:43 30.04.2019.

Kako je sve ljepo razotkriveno.Namjerno se pumpaju cijene da bi se na kraju nekom poduzetniku pogodovalo da dobije posao održavnja zelenih pivršina jer eto Zrinjevac je preskup.Tako to biva u ovoj državi.

SA
Samoborka
20:21 01.05.2019.

Pa zar ne postoji neki gradski odbor koji odlucuje o onom sto i taj Holding radi jer dosta je da su gradjani krave muzare za taj Holding, postoje i firme koje ce te WC-je urediti za pristojnu cijenu a ne ne da haponje iz Holdinga opet kasiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije