Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko laže?

Holding se žali, a Bandić tvrdi da uredno plaća račune

milan bandić
Tomislav Miletić/PIXSELL
14.06.2010.
u 12:02

Rebalansom proračuna za prošlu godinu Holdingu je "srezano" 50 milijuna kuna. Grad je prenio dio osnivačkih prava MSU na Vladu.

Iako se iz Zagrebačkog holdinga često čuju vapaji da im Grad kasni s plaćanjem obveza za najam stanova, škola i vrtića te plaćanja subvencija za besplatni prijevoz ZET-om, gradonačelnik Milan Bandić danas je kazao da Grad svoje obveze plaća u zadanim rokovima.

- Grad servisira svoje obaveze u dan i tako će biti ubuduće. No svi će morati s manje novca jednalo obavljat posao. Ne jednako, nego i bolje. Tko to ne može, morat će abdicirati - kazao je Bandić. Na primjedbu da je prošlogodišnjim rebalansom proračuna Holdingu uskraćeno 50 milijuna kuna nije reagirao nego nas je upozorio da radimo po principu "nešto je šušnulo" te da nitko iz Holdinga, imenom i prezimenom, nije rekao da Grad kasni s plaćanjem. Gradonačelnik Bandić u hitnu je proceduru Gradske skupštine poslao odluku o prenošenju 49 posto osnivačkih prava nad Muzejom suvremene umjetnosti Republici Hrvatskoj.

Želi da se prava hitno prenesu kako bi Grad s Vladom što prije dijelio troškove održavanja zgrade i plaćanja režija. Prema ugovoru, ravnatelja MSU imenovat će Gradska skupština na prijedlog Upravng vijeća Muzeja, a uz prethodnu suglasnost ministra kulture. Upravno vijeće, pak, imat će dva člana sa strane Ministarstva, dva člana sa strane Grada i jednu stručnu osobu iz redova zaposlenika Muzeja. Na novinarsko pitanje komentirao je i "pakt Bandić - Sanader" za kojega je Gordan Jandroković, sadašnji predsjednik gradskog ogranka HDZ-a, rekao da je postojao.

- Jandroković toliko dobro zbori da bih ja, da bilo što kažem, to pokvario. Ne odgovaram na bedastoće, a ljudi kad nešto govore, najviše govore o sebi - kazao je Bandić.

Komentara 2

DA
damirtankovic
23:34 14.06.2010.

Tartufata, ak ti je tak dobar, zemi si ga u Istru, ili gdje već god jesi ( po tastaturi bi se reklo da nisi doma ) !!!!!!

ST
standup
17:08 14.06.2010.

jedini Bandic´je normalan u yu-Esdipi-partiji.., tj.- i on vam je zbrisa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije