Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Holding prepušta Gradu Mladost, Šalatu, hipodrom...

šalata bazen
Davor Višnjić/PIXSELL
29.12.2013.
u 17:00

Uza svu imovinu Grad će se morati brinuti i o plaćama 487 zaposlenih.

Prvog siječnja 2014. godine gasi se podružnica Zagrebačkog holdinga Upravljanje sportskim objektima a njezin posao preuzet će nova ustanova Upravljanje sportskim objektima koja će biti pod izravnim upravljanjem gradske uprave, točnije gradonačelnika Milana Bandića.

Rashodi sve veći

Tom odlukom Grad će Holding osloboditi velikog gubitaša jer je tvrtka u stalnom gubitku. Minus je iz godine u godinu rastao, najveći je bio 2008. godine, čak 71 milijun kuna, da bi 2012. godinu tvrtka završila s nešto manjim problemima, s 18,5 milijuna kuna gubitka. Budući da polovicu prihoda tvrtka dobiva od Grada subvencijama za korištenje sportskih dvorana i terena, postignut je dogovor između gradonačelnika i uprave Holdinga da Grad preuzme cijelu ustanovu. Tako će Grad umjesto Holdinga od 2014. godine upravljati sa 16 svojih objekata.

Grad će preuzeti i sve zaposlenike ustanove, kojih je 2012. godine bilo 487, pa će se Holding samo tim potezom osloboditi i velike brige isplate plaća. Sportski objekti lani su imali 132 milijuna kuna prihoda, od čega sedamdesetak milijuna gradskih subvencija, dok je ostalo zarađeno od prodaje ulaznica, iznajmljivanja objekata i poslovnih prostora unutar njih. Iste godine troškovi su bili čak 151 milijun kuna, od čega je čak 60 milijuna kuna otišlo na plaće zaposlenih, dok su ostalim novcem plaćane režije i druge potrebe.

Iz Grada i Holdinga poručili su da je riječ samo o jednom u nizu poteza u procesu restrukturiranja i reorganizacije Zagrebačkog holdinga, a zeleno svjetlo na prošloj sjednici dala im je i Gradska skupština. U Holdingu su kazali i da su u konačnici sve te građevine i tako u vlasništvu Grada, koji ima obvezu i obnavljati ih te da će se ubuduće tomu zasigurno posvetiti veća pažnja pri podjeli proračunskog novca.

Jedan od glavnih objekata za ulaganje je Dom sportova koji je zapostavljen gradnjom Arene Zagreb. Sada kada je preuzeo gospodarenje objektom u svoje ruke, očekuje se da će gradonačelnik Milan Bandić pronaći i način i da se objekti počnu ozbiljnije obnavljati.

Novi direktor ustanove

U tomu bi mu glavni saveznik trebao biti Dragutin Kosić koji je nedavno imenovan za novog direktora, točnije ravnatelja ustanove.

Na novi položaj došao je kao pomoćnik direktora za tehničke poslove podružnice Upravljanje sportskim objektima u kojoj je zaposlen od 1985. godine.

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
17:48 29.12.2013.

Je ovo lukav lik. Prvo je to ugradio u Holding kad je on bio jedini šef, a sad to uzima natrag. I u svakoj od te dvije tranše ima i lovice i skrivenih radnih mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije