Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična kupovina

Holding kupio tvrtku za 9,7 milijuna kn jer je Bandić tako htio

ZG Holding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
08.01.2014.
u 09:59

Tvrtka Centar d.o.o. bavi se računovodstvom, organizacijom ljetovanja i putovanja, a iz Holdinga tvrde da je uskoro namjeravaju prodati

Tek što se Zagrebački holding oslobodio milijunskih dugova zahvaljujući planu restrukturiranja, pod svoju upravu dobio je novu tvrtku Centar d.o.o. Ta tvrtka donedavno je funkcionirala u sklopu Zagrebačkog športskog saveza, a njegovim nedavnim gašenjem i pretvaranjem u Sportski savez Grada Zagreba, kako kažu iz gradske uprave, u Holdingu se našla samo privremeno.

Iz Holdinga su kazali da je odluku o kupnji tvrtke donijela Skupština holdinga (Milan Bandić, Sandra Švaljek i Slavko Kojić) ne navodeći ni razloge zašto ni za koliko novca. Objasnili su samo da je u tijeku izrada plana upravljanja tvrtkom. Više informacija od kupca (Holdinga) očito imaju u gradskoj upravi odakle neslužbeno doznajemo da je riječ o tehničkoj stvari i da će se ubrzo izvršiti povratna transakcija.

– Najvažnije je da je tvrtka s imovinom ostala u gradskom vlasništvu, što je u konačnici i Holding, a o budućnosti će se odlučiti. Najvjerojatnije će se ujediniti s Ustanovom za upravljanje sportskim objektima – kazali su iz gradske uprave.

No, unatoč konačnoj odluci jasno je da je Holding ponovno kao i 2010. godine poslužio gradonačelniku kao sredstvo za rješavanje problema. Neslužbeno se doznaje da je tvrtka kupljena za 9,7 milijuna kuna pa je pitanje hoće li Holding taj novac više vidjeti.

– Centar d.o.o. tvrtka je Zagrebačkog športskog saveza i dugogodišnji poslovni partner gradskih sportskih saveza i klubova, osobito kod organizacije sportskog ljetovanja za djecu i mlade, računovodstvenih i knjigovodstvenih usluga te organizaciju putovanja za sportaše – piše na internetskim stranicama tvrtke. Njena je najveća vrijednost hostel na otoku Silbi sa 135 kreveta i manja sportska dvorana u Palmotićevoj ulici. Iz Sportskog saveza nismo dobili informaciju jesu li njima usluge tvrtke Centar uopće potrebne.

Komentara 6

Avatar liquidsky
liquidsky
16:52 08.01.2014.

Što je čudno u tome da je Bandić tako htio? U Zagrebu se sve radi onako kako Bandić želi (osim što je par godina samo djelomice bio spriječen dok nije imao većinu u Skupštini). U ovome gradu sve je onako kako Bandić želi. Zato se tom liku sada i tresu gaće zbog GUPa, javnih sanitarnih čvorova, nadstrešnica, Strojarske i tko zna čega još u budućnosti, sve oko čega sada verbalno otklanja svoju odgovornost u javnosti. Nitko i ništa u sustavu kojim upravlja Bandić ne može proći bez njegova znanja i dozvole, da ne spominjemo zapovijedi. Kada Bandić nešto naredi, njegovi podanici to i izvršavaju. Oni koji ne žele poslušati, Bandić ih prikazuje nesposobnima i uklanja ih s važnih pozicija. To je sukus njegovog načina upravljanja ljudima kojima je nadređen.

PR
Prunus
17:41 08.01.2014.

Tvrtka ima potencijala da za par godina ima duplo veću vrijednost nego za što je kupljena.

CR
Croonm
17:31 08.01.2014.

liquidsky, opsjednut si Bandićem i tebi dežurnom mrzitelju Bandića na ovom portalu će sve vezano uz Bandića i njegove poteze uvijek biti netrasparentno jer si patološki opsjednut Bandićem! Seciraj svoj život zgubidanski i prestani gubiti vrijeme po portalima secirajući svaki potez i odluku Bandića! Tvoje praćenje Bandića se može opravdati samo ako si plaćenik, ali prije će biti da si dežurni internet zgubidan opsjednut Bandićem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije